HomeTechCryptoDeze altcoin stijgt explosief na tweet Elon Musk over ChatGPT

Deze altcoin stijgt explosief na tweet Elon Musk over ChatGPT

We kunnen niet meer om kunstmatige intelligentie heen. ChatGPT is op dit moment het project (van ontwikkelaar OpenAI) waar de hele wereld het over heeft, en bedrijven het toe willen passen in bijvoorbeeld robots. Elon Musk is daar uiteraard ook mee bezig, en heeft onlangs aandacht besteed aan een altcoin die zich richt op kunstmatige intelligentie. De munt steeg na de uitspraak van Musk explosief.

Elon Musk en kunstmatige intelligentie

In een recente tweet van de Tesla-baas laat Musk weten dat hij zich grote zorgen maakt over de ontwikkelingen rondom kunstmatige intelligentie. Hij benoemt hierbij de vorm van AI dat Artificial General Intelligence wordt genoemd (AGI), dit is een vorm van AI dat hetzelfde zou moeten kunnen als een menselijk brein, en meer.

Hij laat ook weten dat hij de ontwikkelingen rondom AGI liever meemaakt, dan dat dit gebeurt nadat hij er niet meer is. Het feit dat hij deze uitspraken doet is niet zonder reden. Een dag later wist The Information te melden dat Elon Musk van plan is om een nieuwe vorm van ChatGPT te ontwikkelen. Hij benoemt hier geen altcoin bij, maar opmerkelijk is dat de koers van een aan AI-gerelateerde altcoin na de tweet explosief steeg.

SingularityNET (AGIX)

Na de tweet van Musk schoot de koers van altcoin SingularityNET als een raket omhoog. Vermoedelijk komt dit omdat het een altcoin is dat kunstmatige intelligentie de rode draad van het project achter de munt is. Dit zou namelijk een op blockchain technologie gebaseerde marktplaats voor diensten moeten worden. Deze diensten zouden kunstmatige intelligentie als kern hebben. Zoals bij veel tweets van Musk schieten de koersen van crypto bij elke beweging van Musk omhoog.

AGIX is een project dat oorspronkelijk is gebouwd op het netwerk van Ethereum, maart maakte enige tijd geleden de overstap naar het netwerk van Cardano. Het doel van het project is een platform creëren waarop individuele AI-algoritmen of toepassingen op kunnen worden uitgevoerd. De koers van AGIX schoot na de tweet van 0,38 dollar naar 0.53 dollar. De huidige prijs kun je checken op de website Coinmarketcap.

Elon Musk

Meer van dit