HomeTechCryptoChatGPT doet prijsvoorspelling voor XRP, en deze zal je verbazen

ChatGPT doet prijsvoorspelling voor XRP, en deze zal je verbazen

We hebben inmiddels allemaal gehoord over het AI-model ChatGPT. Deze kunstmatige intelligentie geeft antwoord op alle vragen, en schrijft hele stukken als je erom vraagt. Daarnaast kun je gesprekken voeren met deze chatbot. Er is onlangs aan ChatGPT gevraagd wat de prijs van XRP gaat zijn aan het einde van 2023, en het antwoord wat we te zien kregen was zeer interessant.

Rechtszaak XRP en SEC

We hebben vaker geschreven over het langslepende conflict tussen XRP en de SEC (Securities and Exchange Commission). Toen er naar de uitkomst van deze rechtszaak werd gevraagd kon ChatGPT geen duidelijk antwoord geven. “De lopende rechtszaak tussen Ripple en SEC is complex en omvat verschillende juridische en regelgevende overwegingen, waardoor het moeilijk kan zijn de uitkomst nauwkeurig te voorspellen” aldus ChatGPT.

De chatbot kan dus niet voorspellen wat de uitkomst van de rechtszaak zal zijn, maar kan de chatbot dan wel een voorspelling doen over de waarde van XRP tegen het einde van 2023? Deze vraag werd aan ChatGPT gesteld. Laten we voorop stellen dat het antwoord puur speculatief is, en dat dit ten allen tijde geen financieel advies is. We zijn dus niet verantwoordelijk voor de financiële keuzes die mensen maken na het lezen van dit artikel.

chatgpt

Prijsvoorspelling ChatGPT ten opzichte van XRP

De chatbot durfde wel een voorspelling te geven over de prijs van XRP aan het einde van 2023. Volgens het AI-model zou de munt tegen het einde van 2023 een prijs van maar liefst 10 dollar kunnen bereiken. De voorspelling heeft ChatGPT gedaan op basis van gesimuleerde marktanalyse en kunstmatige intelligentie waar de chatbot toegang tot heeft. Het blijft uiteraard een hypothetische voorspelling.

De prijs van XRP zou na het winnen van de rechtszaak tegen SEC enorm kunnen stijgen, maar de vraag is hoeveel. Als een XRP 10 dollar waard zou worden, dan wil dat zeggen dat Ripple een marktkapitalisatie van 507 miljard dollar zou hebben, dat is nu 20 miljard dollar, dus dat zou een stijging van 2.435% betekenen. Dit zou betekenen dat XRP qua marktkapitalisatie groter wordt dan Bitcoin, en dat zien we niet snel gebeuren.

xrp

Meer van dit