HomeEntertainmentNeem een kijkje in de doomsday-bunkers voor de rijken

Neem een kijkje in de doomsday-bunkers voor de rijken

Als de wereld vergaat dan willen we er wel warmpjes bij zitten. Een koud glas champagne en een toastje met kaviaar smaakt het beste in een bunker van een paar miljard. Tel daar het prachtige uitzicht van een Apocalyps bij op en we kunnen genieten van een aarde 2.0

Maar hoe ziet zo’n superdeluxe bunker er vanbinnen uit? In wat voor weelde baden de superrijken zich terwijl de rest van de wereld tot as wordt verpulverd? Je leest het in dit artikel.

Vivos Group

Ergens in het Amerikaanse South-Dakota ligt een 23 vierkante kilometer groot complex van 575 bombestendige bunkers van gehard beton en staal onder de grond. Het was ooit een opslagplaats van het Amerikaanse leger, daar sloeg het wapens, explosieven en munitie op.

In 2016 werd het complex door de Vivos Group omgebouwd tot een verblijfplaats waar de rijken der aarde kunnen schuilen als de Apocalyps plaats gaat vinden. Het einde der tijden kan hier in comfortabele veiligheid worden uitgezeten.

Corona pandemie

De Vivos Group kreeg sinds het uitbreken van de Corona pandemie meer dan 500% meer aanmeldingen. Dit Doomsday-bedrijf richt zich voornamelijk op steenrijke mensen, maar ook mensen met een minder groot budget kunnen een minder riant plaatsje verwerven in het complex, dat zo’n 5000 mensen kan huisvesten.

Met dreigende taal vanuit Iran, een migrantenstroom vanuit het Midden-Oosten en het Coronavirus in gedachten nemen steeds meer mensen het zekere voor het onzekere, en reserveren een veilige plek onder de grond. Sommige onderkomens hebben alle luxe die je jezelf maar voor kunt stellen.

Zwembaden en een bioscoop

Het einde der tijden hoeft niet uitgezeten te worden in een armoedige grot zonder elektriciteit en stromend water. Sommige onderkomens in dit complex zijn voorzien van zwembaden en zelfs een bioscoop. De grote widescreen tv’s op de muren laten je genieten van het uitzicht, die je uiteraard zelf in kunt stellen. 

Maar het kan nog veel rianter. In vergelijking met het complex in South-Dakota zijn er bunkers die nog veel luxueuzer zijn. In deze bunkers zijn alleen de rijksten der rijken onder ons welkom, wat dus maar een paar procent van de wereldbevolking inhoudt. 

Omgebouwde raketsilo

Vlakbij het Amerikaanse Witchita vinden we een ondergronds paleis van vijftien verdiepingen. Deze omgebouwde raketsilo draagt de naam ‘Survival Condo Project’ en is gebouwd voor de superrijken. De exacte locatie is niet bekend, maar het betreft één van de vele raketsilo’s die tijdens de Koude Oorlog werd gebouwd, maar nooit werd gebruikt. Tot een ondernemer er deze functie aan gaf.

Er is plaats voor 75 rijke stinkerds en het is van alle gemakken voorzien. De gemiddelde prijs voor een onderkomen van 560 vierkante meter is 3 miljoen dollar. Maar dat is de startprijs, je kunt het zo luxe uitbreiden als je zelf wilt uiteraard.

Fitnesszaal

In deze raketsilo is alles te vinden. Zo heeft de eigenaar er een zwembad ingebouwd en een supermarkt is er ook aanwezig. Een uitje naar een andere verdieping waar een bioscoop is gevestigd is ook mogelijk. Daarnaast is er ook een fitnesszaal en een klimmuur aanwezig, want een beetje gezond blijven is ook belangrijk als je wacht op een nieuwe beschaving.

Overleven op niveau

Elke verdieping heeft een aantal woonunits. Op deze manier ben je dus letterlijk bezig om op niveau te overleven. Er is aan luxe geen gebrek, maar wie gaat er even naar de oppervlakte om het hek te repareren als deze kapot is? Of geeft de muren een likje verf? Misschien ben jij de gelukkige, en hoef je geen miljonair te zijn om het hier uit te kunnen zingen. We weten in ieder geval dat er een plekje is na het einde der tijden waar we kunnen genieten van alles wat ooit vanzelfsprekend was.

 

 

Meer van dit