HomeEntertainmentMaker van Chernobyl komt met serie gebaseerd op déze PlayStation game

Maker van Chernobyl komt met serie gebaseerd op déze PlayStation game

Bedenker Craig Mazin slaagde erin om van de bekende kernramp een spannende politieke serie te maken. Dit was zó’n groot succes dat HBO opnieuw contact opzocht met Craig Mazin.

Het idee is namelijk om een serie te gaan maken die gebaseerd is op één van de beste games die PlayStation de afgelopen jaren zag. Het gaat hier om de populaire game The Last of Us, die in 2013 verscheen. In deze game wordt onze planeet getroffen door een dodelijk virus. Het grootste deel sterft en wat er overblijft is een wereld waarin overleven zelf al de grootste uitdaging is.

In het spel volgen we de overlever genaamd Joel. Hij weet zich staande te houden door als smokkelaar te werken. Deze situatie veranderd op het moment dat hij een 14 jarig meisje uit een onderdrukt gebied moet redden. Dit meisje schijnt de sleutel te zijn tot het vinden van een geneesmiddel.

Toen de game uit kwam, werd hier volop de loftrompet mee gestoken. Niet alleen omdat de gameplay zo goed was maar juist omdat het verhaal zo sterk in elkaar zat. Er zijn maar weinig games die de gamer zo in het verhaal mee kunnen slepen. Vooral deze reden zorgt er dus voor dat The Last of Us het perfecte plaatje is voor een verfilming!

Meer van dit