HomeTechDit zijn de 6 vreemdste objecten die we op de maan hebben...

Dit zijn de 6 vreemdste objecten die we op de maan hebben achtergelaten

Mensen laten overal afval achter. Vanaf het moment dat we onszelf de ruimte in lanceerden laten we troep slingeren, ruimte zat toch? De maan is hierop geen uitzondering. Naar schatting ligt er een half miljoen kilo aan menselijk afval op de maan.

Maar wat hebben die astronauten eigenlijk achtergelaten op de maan? In dit artikel laten we de 6 vreemdste objecten gezien die we hebben laten slingeren op die ruimterots.

1. 96 zakken met stront en urine

NASA

Ook astronauten moeten poepen en plassen, en dat doen ze in speciaal geprepareerde zakken, anders zouden ze gewichtloos zwemmen tussen de drollen, en dat willen ze niet. Naar verluid liggen er 96 zakken met stront en urine op de oppervlakte van de maan. 

Misschien dat aliens denken dat het aards voedsel is? Misschien krijgen we ooit een radiosignaal met galactische scheldwoorden binnen. Of wordt dit het begin van een oorlog? de tijd zal het leren.

2. Een gesigneerde plaquette van Richard Nixon

Nixon was de Amerikaanse president die dienst had tijdens alle missies naar de maan (in totaal waren het er zes). De beste man heeft, samen met de astronauten in dienst, een visitekaartje achtergelaten op de maan. Op de gesigneerde plaquette staat te lezen;

Here men from the planet Earth first set foot upon the Moon. July 1969, A.D We came in peace for all mankind

‘We came in peace’. Dat is net zo geloofwaardig als iemand die ongevraagd je huis binnenkomt, op de vloer poept, een zak met afval in je woonkamer leeggooit en dan weer vertrekt.

3. 12 paar ruimtelaarzen

Als je dan toch op een vreemde planeet bent dan kun je net zo goed even je schoenen uittrekken, achterover zitten en genieten van het fenomenale uitzicht. Dat is wat Armstrong en zijn crew waarschijnlijk hebben gedaan, want waarom zou je anders 12 paar ruimtelaarzen achterlaten?

We kennen allemaal de bekende foto van de voetafdruk van Neil Armstrong’s ruimtelaars op de oppervlakte van de maan. Waarom hij geen afdruk van zijn voet heeft achtergelaten weten we niet.

4. Een foto van een astronaut en zijn familie

NASA

Eventuele ruimtewezens moeten uiteraard wel een gezicht hebben bij degenen die al die troep hebben achtergelaten. Die eer kreeg astronaut Charles Duke. Hij liet een foto van hem en zijn gezin achter op de oppervlakte van de maan.

Op de achterkant staat geschreven;

This is the family of astronaut Duke from planet Earth. Landed on the Moon, April 1972

We weten in ieder geval waar boze aliens verhaal gaan halen als ze iemand verantwoordelijk willen stellen voor die pleuriszooi op de maan.

5. Twee golfballen

Een potje golfen op de maan, waarom niet? Astronaut Alan Shepard deed het. Hij nam een paar golfballen mee op de Apollo 14 missie en besloot om een paar keer flink tegen die ballen aan te meppen toen hij eenmaal was geland. Na een aantal meter hield hij het voor gezien. 

Hij heeft niet de moeite genomen om de ballen weer op te rapen nadat hij was uitgespeeld. Dit menselijke trekje zien we terug in vervuilde oceanen en vernietigde oerwouden op aarde.

6. De veer van een valk

In 1971 werden tijdens de Apollo 15 missie (Operation Falcon) een hamer en een veer meegenomen. De veer hebben ze uit de reet van een valk getrokken, die op dat moment mascotte was van een opleidingsinstituut dat verbonden is aan NASA. Deze twee objecten hadden ze meegenomen met een doel

Dat doel was aantonen dat er geen luchtweerstand is op de maan. Dit omdat de maan geen dampkring heeft. De hamer en de veer werden op hetzelfde moment losgelaten, en inderdaad, de hamer en de veer vielen even snel naar beneden.

Buiten deze 6 objecten liggen er nog zeker 100 andere objecten op de maan die zijn achtergelaten door astronauten. Dan hebben we het over moonbuggy’s, sondes, raketten en andere troep. Misschien komt er ooit een missie die al dat afval op gaat ruimen? Misschien kan NASA ons dat vertellen.

 

Meer van dit