HomeWheelsNu te koop: echte Batmobile uit 1989 voor 1,5 miljoen

Nu te koop: echte Batmobile uit 1989 voor 1,5 miljoen

Fans van Batman kunnen hun hart ophalen, want de originele Batmobile uit 1989 staat te koop. Dit stukje nostalgie is echter wel alleen beschikbaar voor fans met hele diepe zakken, want de auto staat te koop voor maar liefst 1,5 miljoen dollar. Het is echter wel de ultieme gadget voor in de garage, en een absolute blikvanger. Wij namen even een kijkje bij deze gave bolide.

De supercar van een superheld

Batman is de koning van de gadgets, want hij verslaat superschurken met de meest innovatieve speeltjes voor mannen. Een van die coole speeltjes is zijn Batmobile waarmee hij door de straten van Gotham City scheurt om het kwaad te bestrijden. Als jij graag hetzelfde doet in de straten van Lutjebroek of een andere woonplaats dan is dit jouw kans, want jij kunt nu de echte Batmobile bemachtigen.

De auto werd gebruikt in de films Batman (1989) en Batman returns (1992) waarin acteur Michael Keaton de rol van de superheld vertolkte. Nadat de bolide zijn dienst in beide films had gedaan kwam het als rekwisiet in pretpark Six Flags te staan in New Jersey. De Batmobile was er jarenlang onderdeel van de Batman Returns-achtbaan, totdat een verzamelaar van filmauto’s hem kocht.

De originele Batmobile voor 1,5 miljoen dollar

De verzamelaar heeft nu besloten om deze iconische auto te koop te zetten. Hij weet dat liefhebbers met geld er een aardig bedrag voor neer willen tellen, dus heeft hij de bolide te koop gezet voor 1,5 miljoen euro. Denk maar niet dat je er met een supersnelheid mee over de A1 kan rijden, want deze elektrisch aangedreven auto heeft helaas maar een topsnelheid van 50 kilometer per uur.

Er passen drie mensen in de auto, en is gemaakt van zwarte glasvezel. Leuk detail: de auto heeft echte vlammenwerpers, die we in de films kunnen zien als de auto in volle vaart weg knalt. De batmobile is uiteraard een verzamelobject voor de grootste fans van Batman, en is een absolute blikvanger in elke garage. Als je hem op een verlicht draaiplateau zet dan voel je jezelf dagelijks een superheld als je de garage binnenloopt. Voor fans die deze auto niet kunnen betalen bestaat er ook een LEGO-versie.

Meer van dit