HomeTechCryptoWat is Digibyte? En hoe koop ik het?

Wat is Digibyte? En hoe koop ik het?

We hebben allemaal gehoord van bitcoin, maar er bestaat een cryptocurrency dat in wezen beter is dan deze bekende munt. Digibyte is misschien wat minder bekend, maar we gaan nog veel van deze munt horen! Wij gaan je in dit artikel uitleggen waarom dat zo is.

Digibyte (DGB) is een blockchaintechnologie dat in wezen hetzelfde doet als Bitcoin en Ethereum. Het verschil zit hem in de hogere transactiesnelheid en betere veiligheid ten opzichte van BTC en ETH. De betere veiligheid van DGB komt door het feit dat er een grotere mate van decentralisatie is. Dankzij deze twee voordelen staat een grote toekomst te wachten voor Digibyte.

Digibyte heeft een netwerk van drie lagen

Het netwerk van Digibyte heeft drie lagen. Deze lagen zijn belangrijk om de processen te laten verlopen met de snelheid en veiligheid waarmee DGB het verschil maakt.

♦ Front-end laag. De laag waar alle applicaties zich bevinden waardoor DGB te gebruiken is. Zoals betalingssystemen voor het afrekenen in een winkel.
♦ Beveiligingslaag. Hierin wordt alle informatie opgeslagen, zoals persoonlijke informatie, of gevoelige informatie van derden. Dit is allemaal veilig in de blockchain.
♦ Mining-laag. Deze laag zorgt voor de rekenkracht dat nodig is om alle informatie in de blockchain te verwerken. De computers die dit doen worden uitbetaald in DGB, wat weer omgezet kan worden naar FIAT (echt geld).

Gouden toekomst voor Digibyte

Dankzij deze drie lagen en dus de snelle transactiesnelheid en veiligheid gaan we nog veel horen van deze munt. Het ambitieuze team achter dit project bestaat uit vijf mensen. De bedenker en oprichter van Digibyte heet Jared Tate. De community bestaat op het moment van schrijven uit 400 leden. Dat is weinig in vergelijking met andere projecten, maar DGB bestaat nog niet zo lang en heeft tijd nodig om het protocol uit te rollen.

Net als andere blockchaintechnologieën is Digibyte enorm gedecentraliseerd. De ontwikkelaars willen het project aan grote bedrijven aanbieden. De database van Digibyte is betrouwbaar en daarom kan er allerlei vertrouwelijke informatie op worden opgeslagen. Dus niet alleen transacties, maar ook documenten van overheden en bedrijven die niet zomaar mogen worden ingezien.

Waar koop ik DGB?

We gaan dus nog veel horen van dit project. Wij denken dat de waarde van de bijbehorende munt zal naar verwachting gaan stijgen. Een DGB is op het moment van schrijven $0.02765 waard. Je kunt deze munt kopen bij bij brokers en exchanges zoals Bitvavo, Bitcoin Meester en Binance. Bitvavo is voor mensen die pas met crypto beginnen de meest toegankelijke manier om cryptocurrency aan te schaffen. Je kunt er gewoon met i-Deal betalen.

De veiligste manier om je cryptocurrency op te bewaren is op een hardware wallet, zoals de Nano Ledger. Dan is het hacken of stelen van je munten onmogelijk, daar een ledger niet is aangesloten op een computer. Als je er toch voor wilt kiezen om een online wallet te gebruiken dan kun je het beste de officiële Digibyte wallet gebruiken. Voor je desktop is deze te downloaden via deze link. Succes!

Meer van dit