HomeTechWetenschap onthult ziekelijk concept van menselijke boerderijen met geboortepods

Wetenschap onthult ziekelijk concept van menselijke boerderijen met geboortepods

Net wanneer je denkt dat het allemaal niet ziekelijker kan worden, is er weer een wetenschapper die wat maffers bedenkt. Zo hoorden we deze week over een bestaand concept van menselijke boerderijen waar met dank aan geboortepods zo’n 30.000 baby’s per jaar gefokt kunnen worden. 

EctoLife geboortepods

Wetenschapper Hashem Al-Ghaili onthulde de EctoLife geboortepods. Dit zijn een soort couveuses waarin je een baby zou kunnen groeien van begin tot eind. Hij bracht zijn idee in een reclame met de boodschap dat vroeggeboortes en keizersneden tot het verleden zullen gaan behoren. Daarnaast zei hij dat deze technologie landen kon helpen die lijden onder ernstige bevolkingsafname

EctoLife beweert dat het met één mensenboerderij tot wel 30.000 baby’s per jaar zou kunnen laten groeien. De gezondheid van het kind wordt dan gecontroleerd door talloze sensoren die aan de geboortepod bevestigt zijn. Daarnaast kunnen de toekomstige ouders door middel van een app communiceren met de baby evenals een timelaps zien van hoe het kind groeit. In de video hieronder zou je kunnen zien hoe het hele concept eruit ziet.

Ziekelijk concept

Dankzij science fiction zijn we wel gewend aan ziekelijke concepten maar dat bleef tot voor kort enkel tot griezelige films en series. Nu zijn er toch mensen aan het werk om ziekelijke concepten tot de realiteit te maken. De reacties op het concept zijn vooral geschokt maar er is toch een handjevol mensen die er de positieve kant van inzien.

Wetenschapper Al-Ghaili zet ook het punt in dat de pods levens kunnen redden over de hele wereld. Zo zijn er jaarlijks 300.000 vrouwen die sterven tijdens een bevalling. Dat zou volgens hem niet meer nodig zijn omdat de baby niet meer in de vrouw hoeft te groeien. Als het aan ons ligt vinden we die Ghaili maar een engnek en we hopen dat er iemand is die zijn ziekelijke concept op tijd tegenhoudt.

Bron: Via onze collega’s van SGXL

Meer van dit