HomeDIYUltieme tiny house: Wonen voor een prikkie in zes zeecontainers

Ultieme tiny house: Wonen voor een prikkie in zes zeecontainers

Wonen in zeecontainers klinkt een beetje vreemd maar je kunt een stel containers tot een fantastisch onderkomen ombouwen. De woningmarkt lijkt een beetje af te koelen maar er is nog altijd problematiek. Wonen in zeecontainers zou de oplossing kunnen zijn!

Wonen in zeecontainers

Als je op zoek bent naar een huis dan is een zeecontainer niet echt het eerste waar je aan denkt. Toch zien we tegenwoordig steeds meer creatieve oplossingen voor de problematiek op de woningmarkt.

Tiny houses zijn momenteel enorm populair en zo’n tiny house kun je gewoon maken van een zeecontainer! Uiteraard is 1 container misschien een beetje klein maar wanneer je er 6 hebt, kun je echt wel wat leuks maken. De mensen uit de onderstaande video hebben een onderkomen gemaakt van 6 zeecontainers.

Zeer goedkoop

Wonen in zeecontainers is eigenlijk hartstikke goedkoop. Afgekeurde containers zijn met gemak voor een koopje te scoren en isolatie en afwerking is in principe ook zo gebeurd. Als je zelf handig bent, kun je al voor 10.000 euro wonen in een zeecontainer.

De video hieronder laat zien hoe zon woning eruit zou kunnen komen te zien. Je hebt dan alleen nog een stukje grond nodig waar je de containers weg zou zetten. De onderstaande woning wordt als bed en breakfest verhuurd. Het is dus ook een prima investering om een woning van zeecontainers te maken!

Meer van dit