HomeTechAmazon Alexa geeft meisje (10) een levensgevaarlijke 'viral' opdracht

Amazon Alexa geeft meisje (10) een levensgevaarlijke ‘viral’ opdracht

De virtual assistants zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze samenleving. Ze doen onze lichten aan, vertellen ons het nieuws en geven ons antwoord op vragen die we niet weten. Zo ook aan een 10-jarig meisje. Ze was samen met haar moeder challenges aan het doen en Alexa stelde voor om de levensgevaarlijke ‘penny challenge’ te doen.

Penny challenge

De penny challenge is een challenge die viral ging op Tiktok. Het enige wat je er voor nodig hebt is een telefoon oplader, een dubbeltje en een stopcontact. Je zou dan de oplader voor de helft in het stopcontact moeten doen en dan het muntje van boven tussen de pinnen laten vallen. Er ontstaat zo doende een flinke elektrische schok, wat het levensgevaarlijk maakt.

Amazon Alexa update

Hoewel Alexa precies deed wat ze moest doen, was het uiteraard niet handig. Toen het meisje vroeg wat voor challenge ze moest doen en Alexa zei: “Steek de telefoonoplader half in het stopcontact en houd de munt tegen de pinnen”, kon de moeder van het meisje gelukkig ingrijpen. De moeder maakte vervolgens melding van het incident bij Amazon.

Inmiddels is er dan ook een update uitgevoerd. Dat is wat Amazon tegen de BBC kenbaar maakte. Ze gaven aan dat ze direct actie ondernomen hebben toen ze op de hoogte werden gebracht om de update door te voeren. Op deze manier zou het niet meer mogelijk moeten zijn dat Alexa zulk soort gevaarlijke acties aanraadt.

De moeder van het meisje zegt dat ze geluk had dat ze er bij was. Ze heeft inmiddels een goed gesprek met haar dochter gevoerd om de wijze les te leren dat je niet zomaar iets van internet of van Alexa kan vertrouwen. Je kunt de speakers met Alexa dus gewoon weer met een gerust hart aanschaffen! 😉

Meer van dit