HomeSmartphonesApple stopt met ondersteunen van deze iPhone modellen: "Je kunt er straks...

Apple stopt met ondersteunen van deze iPhone modellen: “Je kunt er straks niets meer mee”

Je hebt mensen die elk jaar de nieuwste iPhone willen hebben, maar je hebt ook mensen die het liefste zo lang mogelijk doen met hun telefoon. Ergens ook wel begrijpelijk. Als je een dure iPhone koopt, dan is het natuurlijk ideaal als je er jaren mee kan doen. Toch probeert iPhone zelf dit flink tegen te houden. Ze vinden dat je om de paar jaar toch echt een nieuw model moet kopen. 

Toestellen worden beschouwd als vintage

Niet alleen de iPhones worden als vintage beschouwd door Apple, maar ook de iPad mini 4. Doordat deze al meer dan vijf jaar niet officieel verkocht is, is hij afgeschreven door het merk.

Erkende serviceproviders en Apple stores mogen van Apple nog maar twee jaar reparaties blijven uitvoeren. Als de onderdelen eerder op zijn, dan kunnen ze de reparaties per direct stoppen. Niet alleen iPads worden geband door Apple, ook de smartphones moeten eraan geloven.

De Apple iPhone 6 Plus wordt door Apple geclassificeerd als ‘verouderd model’. Dit betekent dat zowel de Apple Stores als officiële Apple serviceproviders geen reparaties meer uit mogen voeren of hardware mogen leveren voor dit model. Dit komt doordat de iPhone 6 Plus inmiddels zeven jaar geleden voor het laatst verkocht is.

Nieuwe iPhone

Ondanks dat Apple de iPhone 6 Plus voor het laatst verkocht in september 2016, bleven een aantal dealers het model langer verkopen. Dir deden ze om te voorkomen dat het model snel het etiket ‘verouderd’ zou krijgen. Inmiddels is nu dan toch het moment aangebroken dat het model tot de ‘verouderde’ modellen behoord.

Als je momenteel nog een iPhone 6 Plus hebt, dan is het dus tijd om naar een andere telefoon te kijken. Beetje lullig natuurlijk als je telefoon nog goed werkt. Toch zal Apple niet van gedachten veranderen. Reparaties leveren natuurlijk niet voldoende geld op, nieuwe iPhones verkopen daarentegen wel.

Meer van dit