HomeSmartphonesApple maakt prijzen bekend, iPhone 15 Pro wordt de duurste smartphone ooit

Apple maakt prijzen bekend, iPhone 15 Pro wordt de duurste smartphone ooit

Volgens een Apple-analist gaat de iPhone 15 Pro de duurste iPhone worden die op de consumentenmarkt is verschenen. Dit komt omdat Apple een aantal upgrades aan het nieuwe model gaat geven. Er gaan ook geruchten dat er een nieuw design komt, maar die zijn nog niet bevestigd. We krijgen het altijd een beetje warm van dit soort speculaties, dus namen we ze even onder de loep.

Periscooplens en nieuw design

Apple verandert om de zoveel modellen het design, en houdt dat design vervolgens een paar jaar aan. Naar verluidt krijgt de iPhone 15 een nieuw design. Volgens insiders krijgt het scherm dunnere randen, en een buiging aan de randen. Je kunt dit design vergelijken met de Apple Watch-series 7 en 8. Op website iCreate is een gelekte afbeelding te zien waarop het nieuwe design van de smartphone staat.

De iPhone 15 Pro zou ook een titanium frame krijgen, een aantal vaste knoppen, meer werkgeheugen en een nieuwe A17-chip. Het meest bijzondere is de speculatie over een persiscooplens in de camera, waarmee je nog beter in- en uit kunt zoomen. Er gaan ook geruchten dat er een andere aansluiting komt voor het opladen van de iPhone 15. Het bedrijf liet al eerder weten over te willen stappen van Lightning naar USB-c.

Kleuren, prijs, en releasedatum iPhone 15 Pro

Er worden ook andere kleuren genoemd. De klassieke kleuren zwart, wit en rood worden er volgens geruchten ook de kleuren hardroze en lichtblauw toegevoegd. De formaten van de toestellen zullen gelijk blijven aan de IPhone 14, dat heeft Apple al eerder een uitspraak over gedaan. De prijzen zullen dus wel significant stijgen, de reden hiervoor zijn dus de grote veranderingen en upgrades die de nieuwste 15 Pro gaat bevatten.

Je kunt alvast gaan sparen als je voornemens bent om deze smartphone aan te schaffen. De verwachting is dat het toestel in september 2023 zal worden aangekondigd, dat uiteraard tijdens een Apple-event zal gebeuren. De releasedatum zal dan een week later zijn. Je hebt dus nog even de tijd om wat geld weg te leggen, want de prijzen zijn niet mals. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet. Check hier de prijzen van de oudere toestellen

iPhone 15 € 1019

iPhone 15 Plus €1169

iPhone 15 Pro € 1329

iPhone 15 Pro Max € 1579.

Meer van dit