HomeSmartphonesiOS 18 gaat je hele iPhone veranderen: "Grootste update ooit"

iOS 18 gaat je hele iPhone veranderen: “Grootste update ooit”

Het is inmiddels al duidelijk geworden dat er veel gaat veranderen op je iPhone. Het laatste hardnekkige gerucht werd zelfs nog extra gevoed door de doorgaans betrouwbare Apple-analist, Mark Gurman. Hij vertelde namelijk dat iPhone-gebruikers ‘de grootste update’ ooit kunnen verwachten bij de lancering van iOS 18. 

Belangrijke iPhone updates in 2024

Volgens Mark Gurman kunnen  gebruikers een enorme verandering verwachten bij de nieuwste update. Naar verluidt is Apple namelijk bezig met het toevoegen van allerlei interessante AI-functies.

Dit is een heel groot voordeel voor de liefhebbers van Siri. Zij zal een heel stuk slimmer en veelzijdiger gaan worden na de update. Naar verwachting zal Siri een nieuw taalmodel krijgen waardoor ze beter gaat functioneren. Siri zal ongeveer hetzelfde werken als ChatGPT, waardoor het elke opdracht en vraag veel beter gaat begrijpen dan nu. Bovendien worden er functies toegevoegd waardoor Siri meerdere opdrachten direct na elkaar kan uitvoeren.

Niet alleen Siri zal geüpdatet worden met nieuwe AI-functies, ook Apple music en de berichten functie zal een flinke AI-boost krijgen. Bij de afspeellijsten van Apple Music kun je namelijk straks door middel van AI, afspeellijsten creëren en samenstellen. Of je daar echt wat aan hebt is maar de vraag.

iPhone update ios18

In je berichten kun je, door gebruik te maken van AI, automatisch zinnen laten invullen of specifieke vragen stellen. Dit zorgt ervoor dat je straks ook iMessage berichtjes kan versturen via Telegram of Whatsapp. Zo heb je geen enkele andere berichtenapp meer nodig dan die van je iPhone.

Keynotes, pages en fotobibliotheek

Er komt nog meer aan, want niet alleen de bovenstaande apps krijgen een AI-update, maar ook een heleboel andere apps. De andere apps die een sprankje AI kunnen verwachten zijn Keynote, Pages en de Fotobibliotheek. Daarnaast wordt er verwacht dat iPhone ook een nieuw softwaredesign gaat introduceren bij de iOS 18 update. Het huidige design wordt inmiddels al 11 jaar gebruikt voor iOS.

Wanneer kunnen we de update verwachten?

Ergens in juni 2024 vindt het jaarlijkse Worldwide Developers Conference plaats, wat georganiseerd wordt door Apple. Tijdens deze conference zal iOS18 hoogstwaarschijnlijk zijn opwachting maken. Eerst zal de Béta getest worden, waarna de final release in september zal plaatsvinden. Dit is ook direct rond het moment dat de iPhone 16 uitkomt.

Meer van dit