HomeSmartphonesWhatsApp update brengt eindelijk de langverwachte functies in kanalen

WhatsApp update brengt eindelijk de langverwachte functies in kanalen

Goed nieuws voor mensen die Whatsapp gebruiken en tegenwoordig via channels op de hoogte blijven van het nieuws. Mark Zuckerberg, de grote baas van Meta, heeft namelijk wat coole updates voor WhatsApp Channels aangekondigd.

WhatsApp kanalen

Onlangs besloot Whatsapp om kanalen toe te voegen aan de app. Het wordt voornamelijk gebruikt door platformen en bedrijven om updates naar buiten te brengen, maar ook steeds meer door verenigingen en groepen. Ongeveer 500 miljoen mensen gebruiken maandelijks deze functie.

Voor die 500 miljoen mensen hebben we goed nieuws. Er komen namelijk wat toevoegingen aan WhatsApp kanalen. Denk aan polls, voice notes, delen naar status en meerdere beheerders. Deze nieuwe snufjes zijn nu wereldwijd beschikbaar, en worden door veel gebruikers al hartelijk gebruikt.

Updates doen

Zuckerberg zei: “We hebben wat nieuwe features voor WA Channels, zoals voice notes, meerdere beheerders en polls”. Ook noemde hij ze ‘superhandig’. Vooral de voice updates zijn een welkome toevoeging. Je kunt nu namelijk via voicememo met de leden van een kanaal delen.

Ze zeggen dat er dagelijks zeven miljard voice messages via WhatsApp worden verstuurd. Deze voicememo’s worden steeds meer gebruikt door mensen die niet meer willen typen. Er wordt zelfs geschat dat het in de toekomst meer gebruikt zal gaan worden dan daadwerkelijk tekstberichten.

Verbeteren

Er zijn al duizenden channels om te volgen, van Bollywood-sterren tot bedrijven als Netflix en Formule 1-teams. WhatsApp Channels biedt een handige manier om belangrijke updates te ontvangen zonder je privéchats te verstoren.

Meer van dit