HomeTechFacebook en Instagram gaan eindelijk vrouwentepels toestaan

Facebook en Instagram gaan eindelijk vrouwentepels toestaan

Een heel tijdje geleden schreven we er al een uitgebreid stuk over maar het lijkt nu dan toch echt te gaan gebeuren. Tot voor kort mochten er absoluut geen vrouwentepels te zien zijn op Facebook en Instagram maar dat is zeer binnenkort verleden tijd. Dit besluit wordt gevierd door zowel mannen als vrouwen.

Free the nipple

Het feit dat vrouwentepels niet op Facebook en Instagram te zien mochten zijn, is natuurlijk best wel discutabel. Vrijwel iedereen op de wereld is het leven gestart met behulp van een vrouwentepel. Daarnaast is het zo dat de mannentepel nog nooit een probleem is geweest.

Mensen zijn oud en wijs genoeg om te kunnen beslissen of ze hun tepel wel of niet online willen hebben. De grootste reden van Meta om dit tegen te gaan is om seksuele inhoud te stoppen. Dat willen ze dan weer omdat ze anders een hoop geld mislopen door reclame en merk-normen. Zoals je van het platform gewend bent, draait alles om geld. Toch gaat dat nu zeer binnenkort veranderen.

Afgelopen jaren was er al wel wat veranderd aan het beleid. Zo konden mensen die actief borstvoeding gaven, wel gewoon hun foto’s posten. Ook wanneer er bijvoorbeeld een litteken of ziekte centraal stond, was het al mogelijk.

Besluit van de raad van toezicht

Het besluit om vrouwentepels toe te gaan staan, komt vanuit de raad van toezicht van Meta. Zij vonden dat het hoog tijd is om de regels te gaan veranderen maar benadrukte wel dat seksuele inhoud nog steeds in strijd is met de regels. Hoe ze het precies gaan handhaven is maar de vraag, want daar zal nog wel een hoop in fout gaan.

De raad van toezicht heeft de afgelopen dagen over meer dingen een besluit genomen. Zo gaan we bijvoorbeeld binnenkort advertenties in WhatsApp terugzien, en kun je vanaf nu betalen om geen advertenties meer te zien op de platformen van Meta.

Meer van dit