HomeTechStiekem DM’s lezen op Instagram? Met deze truc kan het

Stiekem DM’s lezen op Instagram? Met deze truc kan het

Als je een DM van iemand krijgt dan wil je uiteraard weten wat diegene heeft gestuurd, maar soms zit je er niet op te wachten dat die persoon weet dat jij dat bericht hebt gelezen. Dat is vanaf nu verleden tijd, want met de truc die we vandaag uit gaan leggen kun jij voortaan voorkomen dat iemand ziet dat jij een DM op Instagram hebt gelezen. Dit is namelijk met een paar muisklikken gebeurd.

Direct message op Instagram

Als iemand je een DM op Instagram stuurt dan ga je die zeker lezen. Je wil toch weten wat de persoon aan de andere kant te vertellen of te vragen heeft. Het is echter vervelend als die persoon het geduld niet kan opbrengen om te wachten op jouw antwoord, en vragende berichten blijft sturen. Het liefste zou je het bericht lezen zonder dat de persoon in kwestie kan zien dat jij het hebt gelezen.

Op WhatsApp is dit al mogelijk omdat je simpelweg de blauwe vinkjes en de leesbevestiging uit kan zetten. Zo weet de persoon aan de andere kant nooit of jij het bericht hebt gelezen en dat geeft een stukje extra privacy, en dus rust. Je kunt dit ook op Instagram instellen. Je hoeft er niemand mee te kwetsen, want die persoon weet niet dat jij een bepaalde instelling hebt veranderd.

Instagram berichten

Een contact beperken

Je kunt ervoor kiezen om een contact te blokkeren, maar dat is ook weer een beetje radicaal. In plaats daarvan kun je een contact ook beperken. Als je dit doet dan schakel je meteen de leesbevestiging in je berichtenbox uit, waardoor de persoon aan de andere kant niet meer kan zien dat jij zijn of haar bericht onder ogen hebt gehad. Je kunt dus rustig die DM lezen en zelf bepalen wanneer je reageert, zonder dat je talloze vraagtekens om je oren krijgt gesmeten.

Je kunt op deze manier ook de ultieme smoes verzinnen dat je het bericht niet hebt gezien als de inhoud je niet bevalt. Het beperkte contact kan overigens ook niet meer zien of je online bent. Het enige wat je hoeft te doen is naar het bewuste Instagram-profiel gaan, waarna je op die drie puntjes rechtsboven drukt. Vervolgens druk je op de optie ‘beperken’ en klaar.

dm instagram

Meer van dit