HomeTechHoe kan je geld verdienen met een website? Dit zijn drie manieren

Hoe kan je geld verdienen met een website? Dit zijn drie manieren

Als je een website hebt en daar geld mee wil verdienen, dan zijn er verschillende mogelijkheden waarmee je extra inkomen kunt genereren. Als je elke maand een leuk bezoekersaantal hebt, dan zijn adverteerders bereid om te betalen voor jouw bereik.

Deze advertentie inkomsten kunnen aardig oplopen. Daarnaast zijn er nog meer manieren waarop je meerdere cashflows op gang kunt brengen met je website. We hebben drie voorbeelden voor geld verdienen met een website uitgelicht.

Geld verdienen met een website

De meeste manieren om geld te verdienen met een website zijn voor de meeste mensen toegankelijk. Over het algemeen heb je er weinig tot geen investering voor nodig, behalve tijd en geduld. Ook toewijding is een belangrijk aspect, want je moet geloven dat jij van jouw website een financieel succes gaat maken. Je kunt bijvoorbeeld online cursussen verkopen, of e-books.

Anderen richten zich volledig op E-commerce. Voor veel mensen is het runnen van een webshop echter niet weggelegd. Het kost tijd en investering, maar vooral de concurrentie is moordend. Kleine webshops moeten vechten tegen reuzen zoals Bol.com en Coolblue. Er zijn mogelijkheden om geld te verdienen met een webshop die iets minder arbeidsintensief zijn. We zetten de drie belangrijkste op een rijtje.

1. Geld verdienen met advertenties

Als je ervoor kiest om advertenties op je website te laten plaatsen, dan kun je een mooi inkomen genereren. Op basis van CPC (Cost Per Click) en (CPM) Cost Per Mile is het mogelijk om geld te verdienen met ads. Hoe meer mensen over je advertentie scrollen of erop klikken, hoe meer je verdient. Als je een groot bereik op je website hebt, dan geld verdienen met een website heel goed mogelijk. Google Adsense is een van de populairste platformen.

2. Affiliate marketing

Affiliate marketing kan zeer makkelijk gecombineerd worden met de bovenstaande optie. Het is voor bedrijven aantrekkelijk om linkjes naar hun webshops te plaatsen op zoveel mogelijk websites. Als jij een mooi bezoekersaantal hebt per maand, dan kun je jezelf aanmelden bij een affiliate programma. Als je vervolgens een linkje naar een bepaalde webshop plaatst – en een bezoeker van jouw website doet een aankoop – dan krijg jij daar een bepaald percentage aan commissies over. Veel mensen die geld verdienen met een website kiezen voor deze optie.

3. Advertorials

Tot slot is het mogelijk om geld te verdienen met een website door middel van advertorials. Dit houdt in dat een advertentie in een commerciële tekst wordt ingezet. Online kranten en magazines schrijven dan een bepaald artikel, waarin het te verkopen product centraal staat. Vaak wordt dit op een subtiele manier gedaan, maar het is in Nederland verplicht om duidelijk te maken of het om een redactionele of commerciële tekst gaat. Adverteerders betalen goed geld voor een dergelijk artikel waarin hun producten worden uitgelicht.

Meer van dit