HomeTechMet deze handige google tool kun je checken of een website veilig...

Met deze handige google tool kun je checken of een website veilig is

Het wordt steeds belangrijker om veilig met het internet om te gaan. Dat komt niet alleen omdat we steeds meer van het internet afhankelijk zijn, maar ook omdat cybercriminelen steeds slimmer worden. Wanneer weet je nu of een website veilig is? Google heeft er een hele handige tool voor!

Veilig internetten met Google

Google is de meest gebruikte website ter wereld en met die titel voelen ze zich dan ook erg verantwoordelijk over alles wat er op het internet gebeurd. Omdat heel veel mensen via google op andere sites terecht komen, hebben ze een hele hoop tools ingebouwd om de veiligheid op het internet te waarborgen.

Zo kun je als je Google Chrome als browser gebruikt, allerlei maatregelen nemen om jouw internet gedrag zo veilig mogelijk te houden. Chrome heeft onder andere een safe search functie waarbij je meldingen krijgt als een website niet helemaal veilig lijkt te zijn. Daarnaast kun je met behulp van Chrome ook jouw wachtwoorden veilig opslaan.

Website checken

Soms is het zo dat je toch op een website terecht waarvan je niet helemaal weet of je die wel kunt vertrouwen. In dat geval biedt google nog een hele handige transparantie tool om te checken of een website veilig is. Zeker als het gaat om sites waar je betaalgegevens moet invullen, is dit een handige tool om er even bij te pakken!

Een erg mooi voorbeeld van sites die je zou moeten checken op veiligheid, zijn online casino websites. Doordat het nu legaal is om online te gokken, zien we talloze websites opduiken. Een legale gok site zal altijd als veilig naar boven komen in de test. Hier kun je er dus vanuit gaan dat het veilig en betrouwbaar is om een gokje te wagen.

Tot slot zijn er nog een aantal andere dingen waar je meteen op kunt letten. Zo is een SSL-verbinding op een website belangrijk. Dat kun je zien aan de ‘https’ of een slotje in de adresbalk van je browser. Daarnaast is het betrouwbaarder als de contactgegevens duidelijk te vinden zijn en is het zo dat er een cookiemelding moet zijn.

Voorkomen is beter dan genezen als het gaat om veilig internetten. Het is dus belangrijk om altijd te checken of een website veilig is. Wanneer het mis gaat op een website dan heb je vaak geen poot om op te staan. Let dus goed op jezelf wanneer je online bent.

 

Meer van dit