HomeTechTrage internetverbinding? Deze 6 tips kunnen helpen

Trage internetverbinding? Deze 6 tips kunnen helpen

Je kent het wel; zit je net lekker te werken of te Netflixen op je laptop, wordt de stream de hele tijd onderbroken omdat je internet te traag is om de boel bij te houden. Soms komt de trage internetverbinding als een complete verrassing. Dan weet je niet waar het aan ligt, maar het is wel uiterst irritant. De onderstaande tips kunnen helpen, het is het proberen waard toch?

1. De speedtest

Het eerste wat je kan proberen is een simpele speedtest. Met deze speedtest kun je meten hoe snel jouw breedband internet is. Je moet alleen weten wat de internetsnelheid is wat op het contract van jouw provider staat. Als je dat weet dan doe je een speedtest. De uitkomst van deze test kun je vergelijken met de snelheid dat op het contract staat vermeld. Als de uitkomst lager is dan neem je contact op met je internetprovider.

2. Je browser

Je browser geeft toegang tot het internet, dus het kan zijn dat deze bijgewerkt moet worden. Als je een oude versie van jouw browser hebt dan kan dat de oorzaak zijn, want zo’n versie kan juist zorgen voor een vertraagde internet verbinding. Ook extensies kunnen problemen veroorzaken, die moet je dan uitschakelen. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een andere internetbrowser te downloaden.

3. Je computer

Als je jouw pc of laptop niet regelmatig bijwerkt dan kan dit effect hebben op je internetverbinding. Je laptop wordt er traag door, dus is het raadzaam om de software regelmatig bij te werken. Dat updaten doe je in je instellingen. Het kan ook zijn dat je een virus op je computer hebt die ervoor zorgt dat deze trager wordt. Een goede virusscanner is wel zo handig. Maar ook een virusscanner moet bijgewerkt worden.

internet laptop

4. Je router

Als je router op een enkele frequentie werkt dan kan het druk zijn op jouw netwerk, vooral als meerdere apparaten gebruik maken van WIFI. Je kunt dit oplossen door een dual band router aan te schaffen, dan is het minder druk op jouw netwerk en zal de trage internetverbinding snel verleden tijd zijn. Je kunt er ook voor kiezen om een WIFI versterker te gebruiken. Al is het gebruik van een kabel nog het meest ideale.

5. Verkort je kabels

Als je gebruik maakt van internetkabels, en je internetsnelheid vertraagd is, dan kan het simpelweg liggen aan de lengte van de kabels. Te lange, of te oude kabels kunnen voor storing en/of vertraging zorgen. Het is vaak zo dat hoe korter de kabel is, hoe beter het signaal is. Het inkorten is een simpel werkje, je hebt er alleen een kniptang voor nodig. Hoe je dat doet lees je hier.

internet screen

6. Sluit overbodige programma’s

Als je teveel programma’s op je computer open hebt staan dan kan deze overbelast raken omdat er teveel programma’s draaien. Dan krijg je een trage internetverbinding. De programma’s die openstaan gebruiken veel rekenkracht, dat kan ervoor zorgen dat je internetverbinding een stuk langzamer wordt. Als je alle programma’s sluit en daarna je computer opnieuw opstart dan is de kans erg groot dat je internetsnelheid weer naar behoren werkt.

internet kabel

Meer van dit