HomeTechApple komt met goedkope MacBook om te concurreren met Google Chromebooks

Apple komt met goedkope MacBook om te concurreren met Google Chromebooks

We kunnen helaas nog niets definitief bevestigen, maar volgens meerdere bronnen werkt Apple in het diepste geheim aan een MacBook dat moet concurreren met Chromebooks. Door de lage verkoopprijs wil het techbedrijf meer klanten trekken. Apple heeft zich vooral gericht op de onderwijssector. In deze branche worden veel Chromebooks gebruikt. Deze prijsstunt zien we wel zitten, dus hebben we dit nieuws even onder een vergrootglas gelegd.

Betaalbare MacBook van Apple

Als je op het moment van schrijven een MacBook van Apple wil kopen, dan moet je diep in de buidel tasten. Je krijgt zeker waar voor je geld, maar niet iedereen zit te wachten op een dergelijke investering. Vooral scholen willen de kosten zo laag mogelijk houden, een kwalitatief goede en betaalbare optie is dan het aanschaffen van een Chromebook. Naar verluidt wil Apple nu gaan concurreren met de Chromebook door een betaalbare MacBook op de markt te brengen.

Het aanschaffen van een 13-inch MacBook Air met de M1soc kost op dit moment bij Bol.com in de aanbieding 919 euro. Als je gaat voor de nieuwere M2-variant dan mag je maar liefst 1.299 euro neertellen. Apple wil een laptop ontwikkelen die naar een lager prijspunt gebracht kan worden, zodat het voor consumenten met een lager budget aantrekkelijker wordt om een laptop van het Amerikaanse merk aan te schaffen.

Betaalbare laptop

Het nieuws kwam naar buiten via DigiTimes, die lucht van het nieuws kreeg door MacRumors. De laatstgenoemde website heeft het wel vaker bij het rechte eind als het gaat om de ontwikkeling van nieuwe apparaten. Er zijn helaas weinig details bekend over het uiterlijk van de budget-MacBook. Apple zal waarschijnlijk voor een ontwerp kiezen dat dicht bij de bestaande Macbooks past, dit zal marketingtechnisch een goede strategie zijn.

Het vermoeden bestaat dat er goedkopere mechanische componenten gebruikt gaan worden, dit uiteraard om de prijs zo laag mogelijk te houden. Over de prijs is nog niets bekend, maar het gerucht gaat dat deze in hetzelfde segment zal zitten als de huidige generatie Chromebooks. Ook een releasedatum is nog niet bekend. Volgens insiders zal een dergelijke MacBook op zijn vroegst eind 2024 op de markt worden gebracht, maar dat blijft speculeren. Wij houden je uiteraard op de hoogte omtrent de ontwikkelingen.

apple-goedkope-macbook

Meer van dit