HomeSmartphonesApple gebruikers opgelet: Goed uitkijken als je dit oranje stipje op je...

Apple gebruikers opgelet: Goed uitkijken als je dit oranje stipje op je iPhone ziet

Als je een iPhone hebt, dan heb je talloze functies, waarvan je niet eens weet waarvoor ze dienen. Niet zo gek natuurlijk, want de ontelbare functies zorgen ervoor dat je niet van alles op de hoogte kunt zijn. Een recente TikTok video heeft onlangs een functie getoond, waarvan weinig gebruikers op de hoogte zijn. Inmiddels gaat de video wereldwijd viraal en zijn gebruikers nog oplettender geworden.

Het oranje stipje

TikTokker Jamie Nyland heeft onlangs bekend gemaakt wat het oranje stipje op je iPhone wil zeggen. “Als je een oranje stip op het scherm van je iPhone ziet verschijnen, dan moet je direct hulp inschakelen. De oranje stip betekent namelijk dat iemand met je meeluistert.”

Het is namelijk een waarschuwingssignaal van Apple zodat je weet dat iemand zonder toestemming toegang heeft tot jouw microfoon. Toch is er niet altijd reden voor alarm als je het oranje stipje ziet. Als je bijvoorbeeld zelf aan het bellen bent en gebruikmaakt van je microfoon, dan zie je ook het oranje stipje. In dit geval wordt de microfoon dus niet zonder toestemming gebruikt, waardoor er niet direct reden is tot paniek.

Blijft de oranje stip staan terwijl je zelf niet bezig bent met je microfoon, dan moet je goed opletten en kun je het beste direct een telefoonwinkel bezoeken.

De groene stip

Ook bij het groene stipje is er reden tot oplettendheid. Het groene stipje op je iPhone geeft namelijk aan dat de camera van je telefoon in gebruik is. Als je bijvoorbeeld een selfie aan het maken bent, dan is het heel normaal dat je het groen stipje ziet verschijnen op je telefoon.

Ben je niet met je camera bezig, dan mag het groene stipje niet branden. Brand het toch? Dan betekent dat iemand toegang heeft tot je camera, zonder dat jij hiervoor toestemming hebt gegeven.

Goed uitkijken

Zie jij dus een groen of oranje stipje verschijnen zonder dat je gebruikmaakt van je microfoon of camera? Zet dan direct je telefoon uit en ga naar een telefoonwinkel, aldus Jamie Nyland.

Meer van dit