HomeSmartphonesSamsung Galaxy S23 Ultra: gelekte cameravoorbeelden tonen indrukwekkende zoom- en nachtfoto’s

Samsung Galaxy S23 Ultra: gelekte cameravoorbeelden tonen indrukwekkende zoom- en nachtfoto’s

De Samsung Galaxy S23 wordt op 1 februari van dit jaar officieel onthuld tijdens het Galaxy Unpacked-evenement, maar een winkel in Nicaragua heeft de eerste beelden van de camerafuncties van het toestel al gelekt. De beelden zijn zeer indrukwekkend, en daar besteden we graag wat extra aandacht aan. We zetten alles wat we weten over de S23-lijn in dit artikel op een rijtje.

Betere prestaties en beeldkwaliteit dan S22

Er waren al eerder specificaties uitgelekt van de Samsung S23. We kunnen uiteraard nog niets officieel bevestigen over de smartphone, maar vaak hebben wel ingelichte bronnen het wel bij het juiste eind. Zo kwam eerder naar buiten dat de CPU en GPU van de S23 respectievelijk 36 en 48 procent sneller zijn dan dat van de Galaxy S22 Ultra. De Samsung S23 zou ook de nieuwste versie processor van Qualcomms krijgen; de Snapdragon 8 Gen-2 processor.

Volgens de winkel in Nicaraqua heeft de Samsung Galaxy S23 een 2000MP-cameralens en kan er in 8K-kwaliteit worden gefilmd. Ook zou het toestel naar verluidt in vier verschillende kleuren worden uitgevoerd, namelijk Phantom Black, Green, Cream, en Lavender. We weten dit uiteraard pas zeker als de Samsung Galaxy S23 op 1 februari wordt geïntroduceerd. Er zijn tevens interessante tweets opgedoken over de beeldkwaliteit van het nieuwe toestel.

Indrukwekkende camerabeelden Samsung Galaxy S23 Ultra

Als we de tweets van Twitter gebruiker Edwards Urbina mogen geloven dan heeft de Galaxy S23 een aantal camera-kunstjes voor ons in petto waar we oogstrelende ervaringen mee op gaan doen. Vooral de zoomfunctie én de nachtfunctie zijn significant verbeterd. De Twitteraar plaatste een aantal foto’s op zijn account, waarvan we er hieronder een aantal hebben geplaatst. De camera van de Samsung Galaxy S22 wordt overigens ook nog steeds als een van de beste ter wereld beschouwd.

Vooral de nachtfoto’s, die normaal heel donker zijn, geven verrassend veel details weer. Urbina plaatste een aantal foto’s die eerst in normale modus zijn genomen, en daarna in nachtmodus van de nieuwe S23, en de resultaten zijn verbluffend. Ook de zoomfunctie van het toestel is fenomenaal, zoals we kunnen zien op de onderstaande tweets. We kunnen niet wachten tot we het toestel in handen hebben, maar we zullen eerst het Galaxy-Unpacked evenement af moeten wachten.

Meer van dit