HomeSmartphonesDankzij deze 3 stappen kun jij anonieme bellers ontmaskeren én blokkeren

Dankzij deze 3 stappen kun jij anonieme bellers ontmaskeren én blokkeren

Ook jij zal het wel herkennen om anoniem gebeld te worden. Het kan vervelend zijn om niet te weten wie je belt, want 9 van de 10x gaat het om reclame of spam. Gelukkig zijn er oplossingen om deze anonieme telefoontjes automatisch te blokkeren én zelfs degene die belt kun je ontmaskeren.

Anonieme bellers

Een anonieme beller kan rete irritant zijn, maar ook rete belangrijk. Vandaar dat de meeste mensen een inkomende oproep van een onbekende toch maar accepteren. Voor het zelfde geld is het Gaston die je verteld dat je een paar miljoen te pakken hebt. De realiteit leert echter dat het bijna altijd gaat om spam of reclame.

Op de één of andere manier bellen die eikels ook altijd wanneer je zit te eten. Ben je weer een paar minuten bezig met het afwimpelen van een verkoper die je zogenaamd een betere energiedeal kan geven. Ze bellen onbekend omdat ze niet willen dat je hun nummer blokkeert of terugbelt. Gelukkig is er nu een oplossing!

Onbekende nummers achterhalen

Als je continue door dezelfde onbekende wordt gebeld dan kun je heel makkelijk contact opnemen met je provider. Je krijgt dan een formulier toegestuurd waarin je het één en ander moet opschrijven. Zo moet je aangeven op welke dagen en tijdstippen je gebeld wordt, en wat er dan gebeurt. Op die manier kunnen de providers achterhalen wie er belt. Zij zullen dan zelf diegene hier op aanspreken. Zelf krijg je dus helaas niet te horen wie het nou was. Dit kan met zowel Android als IOS

Als je daarna nog steeds continue gebeld wordt, dan hoop ik voor je dat je een Android telefoon hebt. Met dit besturingssysteem kun je er namelijk voor zorgen dat je alle onbekende nummers automatisch blokkeert. Zo komt een belletje van een anonieme beller gewoonweg niet meer door. Nummers die niet in je contacten staan, maar ook niet anoniem zijn, komen nog wel gewoon binnen.

De optie om de inkomende oproepen te blokkeren die onbekend zijn, kun je vinden door de bel-app te openen. Wanneer je op de drie puntjes klikt, ga je naar instellingen. Hier ga je dan naar geblokkeerde nummers en tik je op de schakelaar onbekend. Op die manier zie je dus áltijd het nummer van degene die je belt. Onbekende oproepen komen niet meer door.

Meer van dit