HomeSmartphonesApple waarschuwt: Laad je iPhone 15 niet op met een Android kabel,...

Apple waarschuwt: Laad je iPhone 15 niet op met een Android kabel, hij gaat ervan stuk

Fans van Apple hebben lange tijd reikhalzend uitgekeken naar de komst van de iPhone 15. Het techbedrijf heeft een aantal veranderingen in het nieuwe model doorgevoerd, waarvan er eentje de verplichte USB-C aansluiting is. Voor veel gebruikers is dat goed nieuws, want nu kan de iPhone opgeladen worden met elke universele kabel, zoals dat van een Android. Maar is dat ook zo? Volgens Apple is de iPhone nog steeds allergisch voor alles wat met Android te maken heeft.

Verplichte invoering van USB-C door de Europese Unie

De klimaatdoelen moeten worden gehaald, en daar moeten zelfs grootheden zoals Apple aan meewerken. Om de berg elektronisch afval te verminderen heeft de EU besloten dat elk apparaat, dus ook de devices van Apple, een USB-C aansluiting moeten hebben. Dit geldt voor smartphones, tablets, koptelefoons en camera’s. Deze maatregel wordt vanaf begin volgend jaar verplicht, dus heeft Apple daar rekening mee gehouden tijdens het ontwerpen van de iPhone 15.

Het bedrijf heeft nog dwarsgelegen, maar de machtige Europese Unie weet van geen wijken, en stelde Apple voor een lastige keus: of er wordt geswitcht van het Lighting-netwerk naar USB-C, of er worden geen apparaten van Apple in alle lidstaten van de Europese Unie verkocht. Het bedrijf heeft een gigantische afzetmarkt in Europa, dus eigenlijk was die keus al snel gemaakt. De nieuwe iPhone 15 heeft dus een USB-C aansluiting.

iphone 15 opladen met android kabel

Android kabel zorgt voor oververhitting iPhone 15

Je kunt nu dus voor een apple en een ei een lader voor de iPhone 15 kopen, maar volgens berichten van Apple is deze smartphone daar niet zo blij mee. In een interview met IGN sprak Apple vicepresident Tim Millet (van de afdeling technische ontwikkeling) over problemen met oververhitting. De iPhone 15 kan erg heet worden als hij wordt opgeladen met een Android-kabel. Zo heet dat het toestel amper vastgehouden kan worden.

Volgens Millet kan het toestel zo heet worden dat er een gat in de achterkant van de smartphone kan worden gebrand. In China hebben meerdere verkopers in vele Apple Stores al gewaarschuwd voor oververhitting van de iPhone 15 bij het gebruik van USB-kabels die bij Android apparaten worden geleverd. Apple heeft nog geen officieel bericht naar buiten gebracht, maar zo te horen zijn de concurrenten nog steeds water en vuur.

Meer van dit