HomeSmartphonesSamsung fans zijn woest: geliefde functie gaat geld kosten

Samsung fans zijn woest: geliefde functie gaat geld kosten

Liefhebbers van Samsung en kunstmatige intelligentie moeten binnenkort even slikken. De smartphonefabrikant heeft namelijk laten weten dat de AI-functie voor de Samsung Galaxy S24 niet gratis aangeboden zal worden. Samsung fans zijn woest, want de verwachting was dat deze functie kosteloos zou worden geïntegreerd. Dit blijkt dus niet het geval, er komt een betaalde abonnementsvorm.

Samsung en AI

Gebruikers van de Samsung Galaxy S24 kunnen nog even gratis genieten van de AI-functies op het toestel. De techreus laat weten dat de AI-opties tot eind 2025 gratis blijven, daarna gaat het bedrijf een betaalde versie introduceren. Dit zal gebeuren in een maandelijkse abonnementsvorm. Het duurt nog even, maar twee jaar is voorbij voordat je het weet.

Naar alle waarschijnlijkheid gaat de S25 ook uitgerust worden met kunstmatige intelligentie. De opvolger van de S24 komt naar verwachting begin volgend jaar uit. Kunstmatige intelligentie is zwaar in opkomst, dus is het een logische ontwikkeling dat grote bedrijven – zoals Samsung en Apple – flink investeren in de ontwikkeling van AI-opties voor hun producten.

samsung

AI-optie in abonnementsvorm

Vooralsnog lijkt het erop dat de betaalde functies alleen gelden voor producten van Samsung zelf. Als je de ChatGPT-app op je toestel gebruikt, dan kun je dit kosteloos doen, zolang deze dienst gratis blijft. De AI-functies van Samsung zullen gedeeltelijk in de cloud plaatsvinden en gedeeltelijk op het toestel zelf. Als de nu al gehate abonnementsvorm is geïntroduceerd dan zal het bedrijf de functies nog verder ontwikkelen.

Het bedrijf laat niet veel los over toekomstige projecten op dit gebied en hoe het in de producten zal worden geïntegreerd. Samsung-fans zijn het in ieder geval niet eens met de plannen voor een betaalde functie. Hoeveel het abonnement gaat kosten is niet bekend. Waarschijnlijk zal het een upgrade zijn die betalende klanten meer opties en service zal geven. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

Meer van dit