HomeTechCreatief geld verdienen: een kijkje in de wereld van AI-influencers

Creatief geld verdienen: een kijkje in de wereld van AI-influencers

Het is allang duidelijk dat de foto’s van perfecte levens en perfecte mensen op social media een illusie zijn. De huidige technologische ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie maken het er niet makkelijker op. Het tijdperk van AI-influencers is aangebroken en dat levert de creators achter de schermen bakken met geld op.

AI-influencers veroveren het internet

De huidige influencers op internet krijgen er langzaam stevige concurrentie bij, want er staan talloze mooie dames te wachten om de wereld te veroveren. Ze zijn bloedmooi, slapen nooit, staan 24/7 paraat om je te vermaken en leveren bakken met geld op. Hoe kan dat? Antwoord: Ze zijn niet echt. AI-influencers zijn in opkomst en de creators van deze digitale schoonheden verdienen er duizenden euro’s per maand mee.

Een voorbeeld van een AI-influencer is Aitana López, gemaakt door The Clueless, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van dit soort prachtige dames met kunstmatige intelligentie. Aitana heeft een fanbase van 263.000 volgers, die van haar genieten terwijl ze met haar roze kapsel en zwoele blik voor de camera poseert. Een illusie uiteraard, want de Spaanse influencer bestaat helemaal niet. Toch heeft ze meer volgers dan veel echte influencers, en dat brengt geld in het laatje.

Bedrijven verdienen geld op een creatieve manier

In een wereld waarin kunstmatige intelligentie en andere vormen van een synthetische realiteit aan populariteit wint, is het niet vreemd dat mensen AI-influencers volgen op social media. Ze weten dat deze dames niet echt zijn, maar het is toch een snoepje op je tijdlijn.

De makers van deze influencers hebben zich laten inspireren door de torenhoge bedragen die echte influencers verdienen met Instagram of TikTok.

The Clueless kwam om deze reden op het idee om een eigen influencer met kunstmatige intelligentie te creëren. Ze kropen vervolgens achter de computer om een aantal perfecte AI-influencers ‘tot leven’ te brengen.

Het resultaat mag er wezen, De Spaanse Aitana en haar eveneens aantrekkelijke zusje Maia zijn vuurwerk op de tijdlijnen van veel bewonderaars.

Ze kosten vrijwel niets, maar leveren het bedrijf wel duizenden euro’s per maand op. Iets in ons zegt dat dit nog maar het begin is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Maia Lima 🪐 (@limaiaaa)

Meer van dit