HomeSmartphonesHeb jij een trage iPhone? Dan kan je binnenkort geld terug krijgen...

Heb jij een trage iPhone? Dan kan je binnenkort geld terug krijgen van Apple

Als je niet elk jaar een nieuwe iPhone aanschaft, dan heb je misschien al eens gemerkt dat je iPhone steeds maar langzamer wordt. Dit is niet omdat je telefoon ouder wordt, maar dit is een bewuste actie van Apple. Door middel van updates maken ze je telefoon een stuk slomer, waardoor je bijna genoodzaakt bent om een nieuwe te kopen.

Nederlandse claim tegen Apple

Twee Nederlandse claimorganisaties hebben besloten om een zaak te starten tegen het Amerikaanse bedrijf Apple. De organisaties vertellen namelijk dat Apple bewust de telefoons trager heeft gemaakt met software-updates. “De iPhones werden hierdoor trager en werkten niet meer naar behoren. Apple heeft zijn gebruikers hier niet over geïnformeerd”.

Sommige consumenten besloten om enkel de accu te vervangen, maar andere kochten een geheel nieuw toestel. De claimorganisaties willen dat Apple alle gedupeerde een schadevergoeding geeft van 100 euro per toestel. Op het moment dat je destijds een nieuw toestel hebt aangeschaft, kan dit zelfs hoger uitpakken.

Apple heeft telefoons gemanipuleerd

Apple heeft inmiddels toegegeven dat ze de iPhone 6,7 en SE bewust trager hebben gemaakt. Ze zeggen dat ze dit hebben gedaan om te voorkomen dat de chip de gehele accu leeg zou trekken.

In Amerika heeft dit ervoor gezorgd dat Apple een schadevergoeding van 572 miljoen euro heeft uitbetaald. Dit komt neer op 86 euro per gedupeerde. In Frankrijk is er ook een boete opgelegd. Deze boete is 25 miljoen euro, exclusief alle schadevergoedingen voor de gedupeerde.

De Nederlandse claimbedrijven hebben nu ook een zaak gestart, om de Nederlandse gedupeerde bij te staan. Even afwachten dus.

Meer van dit