HomeTech7 zeldzame LEGO sets die je niet snel tegenkomt

7 zeldzame LEGO sets die je niet snel tegenkomt

Toen in 1949 de eerste bouwblokjes van LEGO werden gefabriceerd had de Deense speelgoedfabrikant nooit kunnen vermoeden dat dit tijdloze en inmiddels legendarische speelgoed hele generaties in zijn greep zou houden. De bouwsets van LEGO zijn inmiddels overal te koop, maar echte verzamelaars zijn op zoek naar zeldzame LEGO sets. Wij zijn als echte fans ook op zoek gegaan en hebben 7 zeldzame sets gevonden.

Zeldzame LEGO sets

Er zijn veel verzamelaars die investeren in LEGO. Dat doen ze niet omdat ze fans van het speelgoed zijn, maar ook omdat sommige sets op termijn een flink rendement op kunnen leveren. Dat is uiteraard in het geval van zeldzame LEGO sets ook zo. Sommige bouwsets zijn al enige tijd – of zelfs jaren – geleden uit de roulatie gehaald. Door het beperkte aantal op de markt worden de sets steeds zeldzamer, en dus meer waard.

Je gaat zeldzame sets niet vinden op reguliere webshops. Je zal jezelf moeten verdiepen in LEGO, maar als echte fan en verzamelaar heb je dat waarschijnlijk al gedaan. Wij zullen je in ieder geval een handje op weg helpen met de onderstaande sets, die door LEGO zelf als vrij zeldzaam zijn aangemerkt. Deze zeldzame LEGO sets zijn dus het investeren waard. We hebben de 7 leukste items op een rijtje gezet.

LEGO Atari 2600

Reis terug naar de jaren ‘80 met deze iconische set die gebaseerd is op de gameconsole uit die tijd. De 3 populairste games van deze iconische spelcomputer – Asteroids, Adventure en Centipede – komen terug in deze zeldzame LEGO set, waarvan de retro-look afspat. Deze set is top voor in je privé verzameling of om weg te geven. Je scoort hem hier.

zeldzame lego sets atari

LEGO ouderwetse typemachine

Een van de meest zeldzame LEGO sets is deze nostalgische en ouderwetse LEGO typemachine. De details van deze set zijn verbluffend en is geïnspireerd op de schrijfmachine van Ole Christiansen, de oprichter van LEGO. De set heeft allemaal leuke functies, zoals een typearm dat naar boven komt bij het drukken op een letter en een rol waar echt papier omheen kan.

zeldzame LEGO sets typemachine

LEGO wereldbol

Deze zeldzame bouwset zal zonder twijfel een verrijking zijn voor de kast in je werkkamer of op het dressoir in de woonkamer. Deze vintage wereldbol kan echt draaien en heeft bouwbare pictogrammen van een schip en een kompas. Ook de namen van alle continenten en oceanen worden weergegeven, wat de set zeer gedetailleerd maakt. De prijs is nu bij bol.com met Black Friday best wel interessant!

zeldzame lego sets wereldbol

Lego Mini Disney Kasteel

Fans van Disney en LEGO moeten deze set in hun bezit hebben, want hij hoort absoluut in het rijtje met zeldzame LEGO sets thuis. Deze bouwset is ontworpen voor het 50-jarige jubileum van Disney World en is een must-have voor verzamelaars. Dit is een miniatuurversie van het iconische kasteel van Disney. Deze zeldzame LEGO set is momenteel een koopje.

zeldzame lego sets disney

LEGO boomhut

Deze unieke en zeldzame LEGO bouwset van een boomhut heeft talloze verbazingwekkende details en bestaat uit maar liefst 3036 onderdelen. Deze set is een uitdaging voor het hele gezin om te bouwen. Leuk detail: je kunt de seizoenen nabootsen door de kleuren van de bladeren van de boom te veranderen. Je kunt hem hier kopen. Wees wel snel want de huidige voorraad is bijna op.

zeldzame lego sets boomhut

LEGO A-frame boshut

Deze set hoort zonder twijfel tussen de bovenstaande zeldzame LEGO bouwsets, want het is een limited-edition van LEGO Ideas. Het idyllische houten huisje in combinatie met een kano en zelfs haardblokken geven het het actieve buitenleven mooi weer. Zelfs aan een piepklein vogelhuisje is gedacht. Je kunt dit unieke exemplaar dat zeker in jouw collectie hoort, hier kopen.

zeldzame lego sets boshut

LEGO gemotoriseerde vuurtoren

Deze gemotoriseerde vuurtoren is een uniek exemplaar en geeft ook daadwerkelijk licht. In het huisje onder de vuurtoren is een gloeiende open haard te zien en er is zelfs een grot met een piratenschat aanwezig. Er zitten zelfs een roeiboot en figuren van een zeemeeuw en een kat bij. Op dit moment is hij hier het goedkoopst te scoren.

LEGO Ideas Gemotoriseerde vuurtoren met Lichtjes, Modelbouwset voor Volwassenen - 21335

Meer van dit