HomeSmartphonesDit hoesje laat je iPhone voelen als een BlackBerry

Dit hoesje laat je iPhone voelen als een BlackBerry

Heb je ook altijd last van misclicks op je touchscreen? Je wilt bijvoorbeeld één letter aanklikken, maar klikt er per ongeluk twee aan. We kennen allemaal wel deze struggle als we snel een berichtje willen typen. Niet alleen wij kennen deze struggle, maar ook de YouTubers MrMobile en Crackberry Kevin. Zij waren er helemaal klaar mee, en bedachten een oplossing.

Bedrijf opgericht

De laatste tijd ergerde de YouTubers MrMobile en Crackberry Kevin zich zo erg aan hun iPhone toetsenbord, dat ze besloten om samen een nieuw bedrijf te lanceren.

Het bedrijf kreeg de naam Click Technology en is sinds de oprichting direct een enorm succes. Niet erg gek natuurlijk want beide mannen hebben de oplossing gevonden voor het gemis van het nostalgische BlackBerry toetsenbord op de nieuwe Apple iPhones. Dankzij hun grote bereik op YouTube, was het idee zo bekend.

Een BlackBerry toetsenbord op je iPhone

Mis jij het BlackBerry toetsenbord op je iPhone, maar wil je niet terug naar het nostalgische apparaat? Dan hebben we goed nieuws voor je. De YouTubers hebben namelijk een oplossing bedacht waardoor je kan genieten van het nostalgische toetsenbord op je moderne iPhone.

Ze hebben een toetsenbord in de vorm van een ‘Clicks hoesje’ ontworpen, die je kunt verbinden via je de oplaadpoort van je iPhone. Hierdoor heb je alsnog een BlackBerry toetsenbord op je iPhone.

De voordelen

Volgens de ontwerpers van de gadget kun je als gebruiker genieten van drie belangrijke voordelen:

  1. Een standaard touchscreen toetsenbord geeft je geen toegang tot sneltoetsen zoals CTRL+A, waarmee je alle tekst op je scherm kan selecteren. Deze gadget bied je deze mogelijkheid wel, waardoor het een stuk gemakkelijker wordt om teksten te kopiëren en plakken.
  2. Het touchscreen op je iPhone neemt onnodig veel ruimte in beslag in je geheugen. Deze gadget neemt geen enkele ruimte in, waardoor je meer plek overhoudt voor je favoriete apps.
  3. De tastbaarheid van de knoppen is verbeterd waardoor je nog sneller foutloze berichtjes kunt typen én versturen.

Ondanks dat de gadget is aangesloten op de oplaadpoort van je iPhone, wil dit niet zeggen dat je steeds het hoesje er af moet halen als je jouw telefoon wil opladen. Je kunt namelijk je telefoon opladen via het clicks-hoesje.

De nadelen

Tot nu toe klinkt het natuurlijk allemaal fantastisch. Toch weten we inmiddels ook als geen ander dat de meest fantastische dingen ook nadelen met zich meebrengen.

Ken je nog de ‘koelkast’ modellen telefoons van vroeger? Na het installeren van je case wordt helaas ook direct je telefoon een stuk groter. Loop je ineens na al die jaren weer met een koelkast in je broekzak.

Een andere tegenvaller is dat er geen magneten bevestigd zitten in het hoesje. Klinkt misschien logisch, maar hierdoor kun je ineens een stuk minder gemakkelijk gebruikmaken van MagSafe accessoires.

Het formaat van de telefoon is wel een nadeel, maar ook direct weer een groot voordeel. Als je namelijk een berichtje typt op je iPhone dan wordt je halve scherm direct overgenomen door het touchscreen toetsenbord. Met het BlackBerry toetsenbord hoesje blijft dit gehele gedeelte dus leeg, waardoor je scherm direct een stuk groter lijkt.

Het prijskaartje

De clicks hoesjes zijn momenteel alleen verkrijgbaar voor de iPhone 14 Pro en de iPhone 15 Pro/Pro Max. Als je die hebt en je wilt dit hoesje scoren dan moet je er 139 dollar voor aftikken. Voor die prijs kun je dan kiezen uit een geel of grijs hoesje. Heb je toch mooi het nostalgische gevoel van je BlackBerry terug.

Meer van dit