HomeSmartphonesKen je hem nog? De Nokia 3310 heeft nu een behoorlijke waarde

Ken je hem nog? De Nokia 3310 heeft nu een behoorlijke waarde

De Nokia 3310 is misschien wel de meest legendarische mobiele telefoon die we ooit gezien hebben. Het onverwoestbare mobieltje werd uitgebracht door Nokia in het jaar 2000 en staat voornamelijk bekend om zijn robuuste en duurzame ontwerp. Heb jij hem nog thuis liggen? Dan kan je er best wat geld voor krijgen.

Populariteit van de Nokia 3310

De Nokia 3310 was rete populair omdat het zo’n duurzame telefoon was. Hij kon tegen een behoorlijk stootje, dus je hoefde er niet heel voorzichtig mee te zijn. Ook ging de telefoon kneiter lang mee op één keer opladen. De telefoon was simpel om te gebruiken én had het iconische spel Snake erop.

Met name die robuustheid in combinatie met de lange batterijduur, zijn onderdeel van het succes. In een tijd waarin opladen niet zo eenvoudig was als vandaag, kon je altijd op de Nokia 3310 vertrouwen. Ook als je jezelf even zat te vervelen, had je in Snake een leuke tijdsbesteding. Tot slot was de Nokia 3310 ook erg betaalbaar. Deze soep van kenmerken zorgde ervoor dat de telefoon ontzettend populair was.

Waarde van de Nokia 3310

Toen de Nokia 3310 voor het eerst uitkwam, kostte die zo’n 350 gulden in de winkel. Dat komt neer op zo’n 180 euro. Nu, bijna 24 jaar later, is de telefoon nog steeds geld waard. Op Marktplaats gaan ze nu ongeveer voor 30 tot wel 100 euro. Wel een beetje afhankelijk van in welke staat het is en hoe compleet het is natuurlijk. Nu gaan we niet doen alsof dat een vetpot is, maar het is toch een behoorlijke waarde voor zo’n oude telefoon. Mensen betalen zo’n bedrag voor de nostalgie die het mobieltje met zich meedraagt.

De iconische Nokia 3310 werkt nog wel maar is niet heel erg geschikt meer voor de simkaarten en verbindingen die we tegenwoordig hebben. Daarom heef Nokia een vernieuwde 3310 gemaakt, die je gewoon bij Bol.com kunt kopen voor een paar tientjes. Deze 3310 is net zo simpel als zijn oude broer én het spelletje Snake staat er natuurlijk ook op.

Meer van dit