HomeEntertainmentNetflix kan vanaf nu reclames vertonen in je films en series

Netflix kan vanaf nu reclames vertonen in je films en series

Netflixen is voor veel mensen de ultieme vorm van ontspanning. Heerlijk een film of serie kijken zonder al die ellendige reclames tussendoor. Het is iets waar mensen maar al te graag voor betalen. Omdat het leven en daarmee het abonnement steeds duurder gaan worden, heeft Netflix nu besloten om reclames te vertonen!

Prijsstijging

Hoewel Netflix er de laatste jaren ontzettend veel concurrentie bijgekregen heeft, zijn ze toch wel flink bezig geweest het met verhogen van hun prijzen. Voor veel mensen was die verhoging nog steeds geen reden om over te stappen. Hoewel Netflix lekker doorstijgt, komen er vanzelfsprekend concurrenten om de hoek kijken.

Tegenwoordig kun je namelijk kiezen uit allerlei verschillende streamingdiensten zoals bijvoorbeeld Videoland, Disney+, HBO, Amazon Prime en ga zo maar door. Hierdoor moet Netflix dus kijken naar de mogelijkheid om de prijs te verlagen en die mogelijkheid hebben ze gevonden door het tonen van reclames.

Nieuw Abonnement

Per november zal Netflix een nieuw abonnement gaan aanbieden waarin reclames vertoond worden. Dit abonnement zal eerst uitkomen in de VS en gaat daar zo’n $6.99 kosten. Voor dit geld kan je maar op 1 apparaat tegelijk kijken en wordt de resolutie tot 720p gebracht. De mobile games blijven wél beschikbaar. Naar het schijnt zal het in Nederland een eurootje minder gaan worden.

De reclame die getoond zal worden, zal neerkomen op zon 4 a 5 minuten per uur. Zo kun je dus verschillende reclameblokjes verwachten in een film. Hoe populair dat bij de mensen gaat zijn is nog maar even de vraag. Het gebrek aan reclames zijn namelijk voor veel mensen júist de reden om Netflix te kijken.

Meer van dit