HomeStreamingNetflix gaat hun prijzen weer verhogen: Dit is wat je straks gaat...

Netflix gaat hun prijzen weer verhogen: Dit is wat je straks gaat betalen

Streamingsdiensten als Netflix zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Kabel TV is voor oudjes en de hoeveelheid mensen die een reclameblok gaan zitten kijken zijn ook niet zal ook niet meer dan de helft zijn.

Streamingsdiensten

Hoewel er verschillende streamingsdiensten zijn, is Netflix wel de bekendste. Ze waren de eerste die echt breed geaccepteerd werden binnen huishoudens. Zij hadden in 2023 een marktaandeel van 47%.

Waar je vroeger nog een paar euro betaalde voor een maandabonnementje op Netflix, is dat nu al een stuk meer. Je hebt dan wel meer kwaliteit, maar de prijs blijft omhoog lopen. Onder de noemer inflatie, gaat Netflix nu wéér de prijzen verhogen van hun abonnementen.

Dit is wat je gaat betalen

Doordat er steeds meer concurrentie komt opduiken voor Netflix, moeten ze zorgen dat ze de beste blijven. Normaal zou je denken dat een bedrijf er alles aan doet om de prijzen laag te houden, maar Netflix kiest ervoor om een andere strategie aan te houden.

Het duurste abonnement van Netflix kost op dit moment €15,99, maar omdat Netflix wil blijven innoveren en groeien, zal daar binnenkort zeer waarschijnlijk verandering in kunnen komen. Zo zal je er niet gek van op moeten kijken als je binnenkort meer dan €20,- voor je abonnementje moet gaan betalen. (bron: SGXL)

Meer van dit