HomeEntertainmentMet Stremio kun jij gratis films en series kijken en heb je...

Met Stremio kun jij gratis films en series kijken en heb je dus geen Netflix meer nodig

Netflix maakte onlangs bekend dat ze de prijzen voor abonnementen weer gaan verhogen. Je kunt dat geld ook bewaren voor een verse bak popcorn en een fles frisdrank, want met Stremio kun je namelijk gratis films en series bekijken. Deze gebruiksvriendelijke streamingdienst is volledig gratis en stijgt in populariteit, want waarom zou je betalen voor een film als je deze ook gratis kunt kijken?

Gratis films en series streamen met Stremio

De software van Stremio bestaat al sinds 2012 en is vanaf dat jaar ook al gratis te downloaden. Deze dienst is de afgelopen elf jaar ondergesneeuwd door populaire betaalde streamingdiensten, zoals Netflix en Amazon Prime Video, maar daar komt nu verandering in. In tegenstelling tot deze diensten is Stremio wel volledig gratis, je kunt het vergelijken met Popcorn Time.

Popcorn Time wordt steeds vaker geblokkeerd door Stichting Brein, die de auteursrechten op films monitort. De meeste gebruikers van deze dienst zijn daarom overgestapt op Stremio, dat een stuk stabieler en gebruiksvriendelijker is. Je hoeft bij deze dienst geen films en series te downloaden, want ze worden rechtstreeks gestreamd. Dit houdt in dat er zo goed als geen vertraging is, je moet uiteraard wel een goede internetverbinding hebben, maar dat is in Nederland geen probleem.

Hoe kan ik Stremio gebruiken?

Je kunt Stremio op vrijwel elk apparaat gebruiken dat verbonden is met het internet. Het maakt dus niet uit of je op je laptop, smartphone, of smart-tv kijkt, want je kunt streamen vanaf www.stremio.com, maar je moet de dienst dan wel downloaden. Je kunt ook de app downloaden. De app is te vinden op Google Play en de App Store. Vervolgens kun je kiezen tussen films en series en je krijgt in het midden films te zien die op dat moment trending zijn.

Aan de bovenkant heb je de mogelijkheid om te zoeken naar een bepaalde film. Als je de titel hebt gevonden dan zie je meteen wat het jaartal van de film is en wat de IMDb-score is. De dienst is zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Het is zelfs mogelijk om ondertiteling te downloaden. De kracht achter Stremio is het feit dat het een open-source platform is. De films worden dus niet illegaal gedownload en daarom is het legaal te gebruiken.

Stremio
bron: stremio

Gebruik van VPN voor ruimere keuze

Net zoals bij Netflix het geval is, zijn sommige films in bepaalde landen niet beschikbaar. Dit heeft te maken met uitzendrechten van het desbetreffende land. Als je graag een film wilt zien, maar deze niet in Nederland beschikbaar is, dan kun je gebruikmaken van een VPN om toch te kunnen genieten van die favoriete film.

Een goede VPN is ExpressVPN, maar er zijn ook andere aanbieders. Als je een dergelijke dienst gebruikt dan kun je jouw online activiteiten via een andere server laten omleiden. Kies simpelweg de locatie van de server waar jouw favoriete film wel gestreamd kan worden en je kunt hem bekijken via Stremio. Netflix en andere diensten worden overbodig bij het gebruik van deze gratis streamingdienst.

gratis streamingdienst Stremio

Meer van dit