HomeTechJe kunt YouTube nu een liedje laten zoeken door de melodie te...

Je kunt YouTube nu een liedje laten zoeken door de melodie te neuriën

YouTube heeft een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee het mogelijk wordt om liedjes te vinden door de melodie van het nummer te neuriën. De streamingdienst is hierin niet de eerste, want dit kon al eerder met behulp van de Google-app. Er zitten echter een aantal belangrijke verschillen tussen de functies van Google en YouTube. Als je het ons vraagt gaat onze voorkeur uit naar laatstgenoemde, want het oog wilt ook wat.

Veranderingen bij YouTube

YouTube is de afgelopen periode flink op de schop gegaan. Het bedrijf heeft een aantal aanpassingen in de videodienst toegepast die erop gericht zijn om gebruikers meer reclame te laten kijken. Het design van de videospeler valt het meest op: video’s hebben nu ronde hoeken. Daarnaast is de knop voor het overslaan van advertenties een stuk kleiner gemaakt. Door deze Skip-Ads-knop kleiner te maken hoopt het bedrijf dat gebruikers langer naar reclame blijven kijken.

Reclame is de grootste inkomstenbron van YouTube, dus is het logisch dat het bedrijf er alles aan doet om gebruikers meer en vaker naar reclame te laten kijken. Als je als gebruiker een hekel aan reclame hebt, dan kun je kiezen voor een Premium-abonnement. Je betaalt dan een vast bedrag per maand. Op deze manier kijk jij reclamevrij naar video’s, en vul je met het maandelijkse bedrag dat je betaalt het financiële gat op dat YouTube krijgt door gemiste reclame-inkomsten.

youtube functie

Liedje neuriën om een video te zoeken

De bekende streamingdienst draait op inkomsten uit reclame, maar abonnees zijn nog belangrijker. Zonder bezoekers is er geen YouTube mogelijk. Het bedrijf doet er dus alles aan om het gebruiksgemak en de kwaliteit op het platform te verhogen. Een onderdeel hiervan is de nieuwe functie waarmee je een video kunt zoeken door de melodie te neuriën. Je herkent het vast wel: je weet de melodie nog wel, maar de tekst niet. Even neuriën in de microfoon en YouTube zoekt het liedje voor je.

Je moet meer dan 3 seconden neuriën om het liedje te kunnen zoeken. Je krijgt er dan meteen de bijbehorende video bij te zien. De functie is een beetje te vergelijken met Shazam. De nieuwe feature op YouTube wordt op het moment van schrijven nog getest door een beperkt aantal gebruikers van de Android-app van de streamingdienst, maar zal hoogstwaarschijnlijk binnen afzienbare tijd volledig worden uitgerold voor alle gebruikers wereldwijd.

Youtube functie liedje

Meer van dit