HomeEntertainmentNa Netflix gaat nu ook HBO ‘accountdelers’ aanpakken

Na Netflix gaat nu ook HBO ‘accountdelers’ aanpakken

We konden het al een beetje voorspellen toen Netflix maatregelen trof tegen mensen die hun account delen met vrienden en familie: streamingdienst HBO gaat hetzelfde doen. Het bedrijf heeft de gebruiksvoorwaarden gewijzigd, waardoor abonnees in overtreding zijn als ze hun account delen met derden. We hielden deze gewijzigde voorwaarden tegen het licht.

Veranderingen vanaf verlenging dienst

Het rommelt en het onweert in de wereld van de streamingdiensten. De hoge productiekosten en stevige concurrentie zorgen ervoor dat diensten zoals Netflix creatieve manieren moeten vinden om geld te besparen. In navolging van Netflix heeft streamingdienst HBO ook besloten om de gebruiksvoorwaarden te wijzigen. Het bedrijf wil hiermee voorkomen dat derden gratis kunnen profiteren van een account.

HBO heeft aangegeven dat er veranderingen plaats gaan vinden bij de eerstvolgende verlengingsdatum van de streamingdienst. Zo zullen downloads vanaf dat moment alleen beschikbaar zijn in ‘bepaalde landen’, en zal een gebruiker in het buitenland gebruik kunnen maken van de dienst, maar alleen als het land in de Europese Economische Ruimte (EER) ligt.

hbo maatregelen accountdelers

Verbod delen HBO-account met derden

De belangrijkste verandering die de streamingdienst door gaat voeren is het delen van je account. In de gebruiksvoorwaarden stond eerst ‘leden van uw naaste familie of huishouden’ toegestaan voor het gebruik van een account. Dit heeft HBO nu veranderd in ‘leden van het huishouden’. Naaste familie, zoals oma of andere personen buiten het eigen huishouden mogen dus geen gebruik meer maken van het primaire account.

Op het moment van schrijven is het nog niet bekend of er daadwerkelijk op wordt opgetreden tegen het delen van een account, maar de verwachting is dat dit wel gaat gebeuren. De streamingdienst heeft goed gekeken naar de maatregelen die Netflix heeft getroffen tegen ‘accountdelers’, dus er zal weinig verschil gaan zitten in de maatregelen die HBO op termijn gaat treffen om het delen van accounts buiten het eigen huishouden tegen te gaan. Er is echter nog geen concrete datum bekend.

streamingdienst hbo

Meer van dit