HomeEntertainmentNetflix verhoogt de prijzen nog maar weer een keer

Netflix verhoogt de prijzen nog maar weer een keer

Netflix verhoogt de prijzen van een aantal abonnementen nu de kwartaalcijfers bekend zijn gemaakt. De Amerikaanse streamingdienst heeft er in het afgelopen kwartaal 8,8 miljoen nieuwe abonnees bij gekregen. Dit heeft allemaal te maken met het nieuwe beleid van Netflix, waarbij het voor abonnees moeilijker is geworden om accounts te delen. Ondanks de verhoogde omzet heeft het bedrijf toch besloten om de prijzen van abonnementen te verhogen.

Miljoenen nieuwe abonnees

Door het nieuwe beleid is het een stuk moeilijker geworden om een account te delen, dus hebben veel mensen noodgedwongen een eigen account aangemaakt. Dit verklaart de explosieve groei aan abonnees in het afgelopen kwartaal. Volgens de streamingdienst zijn er ruim 8,8 miljoen nieuwe abonnees bijgekomen, en dat aantal lijkt toe te nemen. Het is voor het eerst in jaren dat er zoveel nieuwe abonnees in een kwartaal zijn bijgekomen.

Volgens Netflix zal dat aantal zeker stijgen naar 20 miljoen nieuwe klanten. Desalniettemin gaan de kosten voor abonnementen omhoog. Netflix verhoogt de prijzen niet voor de eerste keer, om de dure productiekosten te drukken werden enige tijd geleden ook al nieuwe prijzen op de abonnementen gedrukt. De streamingdienst heeft laten weten dat dit wederom gaat gebeuren.

Netflix verhoogt de prijzen voor abonnementen

In een statement van de streamingdienst staat te lezen dat het bedrijf nieuwe plannen heeft als het gaat om de prijzen van een aantal abonnementen. Netflix verhoogt de prijzen van het Basic abonnement van $10 naar $12 en het Premium abonnement schiet omhoog van $20 naar $23. Het bedrijf heeft laten weten dat de goedkoopste abonnementen wel dezelfde prijs blijven.

Netflix heeft ook laten weten dat ze vaart gaan zetten achter de advertenties op het platform. Het bedrijf heeft de smaak dus te pakken en zal naar verwachting in het volgende kwartaal een flinke omzetgroei laten zien. Zoals het er nu naar uitziet, gelden de nieuwe prijzen niet voor alle landen. Netflix verhoogt de prijzen alleen in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk. Over een prijsstijging in Nederland is vooralsnog niets bekendgemaakt maar die zal er ook wel weer aan zitten te komen.

netflix verhoogt de prijzen abonnementen

Meer van dit