HomeGadgetsOude Barbies kunnen een fortuin waard zijn dankzij nieuwe Barbie-film

Oude Barbies kunnen een fortuin waard zijn dankzij nieuwe Barbie-film

Nu de nieuwe Barbie-film in Nederland in de bioscopen is, hebben we goed nieuws voor de mensen die hun oude Barbies bewaard hebben. Door de hype kunnen deze Barbies op dit moment namelijk een fortuin waard zijn! In dit artikel kom je er achter elke dat zijn.

Barbie-film

Sinds deze week is de nieuwe Hollywoordfilm ‘Barbie’ in de bioscopen. In de film schittert de prachtige Margot Robbie, die misschien wel de ultieme Barbie is. In een ongelofelijk roze bedoeling, kan de kijker genieten van de avonturen van Barbie. De film staat zowel in het teken van Barbie als van de kleur roze.

De film kan voor behoorlijk wat nostalgische gevoelens zorgen en dat zorgt er dan weer voor dat de vraag naar de iconische pop ontzettend toeneemt. Wie een beetje opgelet heeft bij economie, weet dat een hogere vraag, voor een hogere prijs zorgt. Die stijgende vraag naar Barbiepoppen geldt wel alleen voor de oudere poppen. Goed nieuws dus voor de mensen die ze nog op zolder hebben liggen!

Hoe weet je welke Barbie geld waard is?

Het allerbelangrijkste is leeftijd. Hoe ouder de Barbie, hoe meer die waard is. Vooral degene die in perfecte staat zijn, zijn een vermogen waard. Een Barbie uit 1959 in uitstekende staat, kan bijvoorbeeld zo’n 10.000 euro opleveren. Daarnaast is het belangrijk dat de Barbie compleet is. Heb je de verpakking en accessoires nog? Dan levert je Barbie een heel stuk meer op.

Wil je écht de jackpot hebben? Dan moet je op zoek naar speciale editie Barbies. Deze hadden een speciaal ontwerp of zijn bijvoorbeeld uitgebracht in samenwerking met beroemdheden of modehuizen. In het onderstaande filmpje kun je erachter komen welke Barbies nu een fortuin waard kunnen zijn. Staan de jouwe er niet bij? Gooi ze dan niet weg, maar zoek ze goed op via Marktplaats of Catawiki. Hier heb je trouwens nog een lijst met oud speelgoed dat een fortuin waard kan zijn.

@danithriftingthingss

#barbiedolls to be on the lookout for that are worth a TON of Money. #barbie #barbiedoll #vintagebarbie #barbietiktok #reseller #beonthelookout #collectabletoys #collectablebarbie #resellertips

♬ original sound – danithriftingthingss

Meer van dit