HomeSmartphonesOp deze telefoons werkt WhatsApp vanaf komende maand niet meer

Op deze telefoons werkt WhatsApp vanaf komende maand niet meer

Elk jaar brengen besturingssystemen grote updates uit, wat kan resulteren in het onvermogen van sommige telefoons om bepaalde apps te blijven ondersteunen. We hebben onlangs de aankomende Android-update onderzocht en een lijst samengesteld van telefoons die vanaf volgende maand helaas WhatsApp niet meer kunnen gebruiken.

WhatsApp onmisbaar

Heb je geen zin om dit hele artikel te lezen en wil je direct naar het lijstje van telefoons? Check dan ons Whatsapp kanaal! Daarin staat direct en overzichtelijk de lijst met telefoons die WhatsApp straks niet meer ondersteunen. WhatsApp is misschien wel de enige app op je smartphone die onmisbaar is, vandaar dat veel mensen het belangrijk vinden dat hun telefoon in ieder geval WhatsApp kan gebruiken.

whatsapp niet ondersteund

Je zou zeggen dat WhatsApp een simpel appje is dat niet zo veel nodig heeft maar niets is minder waar. Oudere systemen worden namelijk niet meer ondersteund en dat heeft alles te maken met de privacy en beveiliging van de app. De oudere systemen zijn namelijk niet meer optimaal geschikt in de beveiliging. Door de komst van Android 14, laten ze Android 5.0 nu vallen en er zijn best veel telefoons met dit besturingssysteem.

Vlaggenschip

Er zijn best wat telefoons die op Android 5.0 draaien. In dit geval zijn het óók telefoons die ooit het vlaggenschip van Samsung waren. Zo hebben we de Samsung Galaxy S4 en de Samsung Galaxy Note 3 die op dit systeem draaien. Héél veel mensen hebben deze telefoon (gehad). Als je deze nu nog hebt en je wilt WhatsApp blijven gebruiken, dan is het aan te raden om een nieuwe te kopen.

Doe je dat niet? Dan zal je merken dat WhatsApp binnen een maand niet meer werkt. Hier kun je helaas helemaal niets aan doen en er is dan ook geen remedie voor om het alsnog te kunnen gebruiken. Oude smartphones ontvangen trouwens geen veiligheidsupdates meer na verloop van tijd, wat betekent dat je apparaat kwetsbaarder wordt voor bijvoorbeeld hackers. Reden genoeg om toch maar weer eens de winkel in te lopen dus.

whatsapp samsung galaxy s4

Lijst van telefoons die WhatsApp niet meer ondersteunen

 1. Nexus 7
 2. Samsung Galaxy Note 2
 3. HTC One
 4. Sony Xperia Z
 5. LG Optimus G Pro
 6. Samsung Galaxy S2
 7. Samsung Galaxy Nexus
 8. HTC Sensation
 9. Motorola Droid Razr
 10. Sony Xperia S2
 11. Motorola Xoom
 12. Samsung Galaxy Tab 10.1
 13. Asus Eee Pad Transformer
 14. Acer Iconia Tab A5003
 15. Samsung Galaxy S
 16. HTC Desire HD
 17. LG Optimus 2X
 18. Sony Ericsson Xperia Arc3
 19. Samsung Galaxy S4
 20. Samsung Galaxy Note 3

Wil je nou weten welk Android besturingssysteem jij hebt, en of je binnenkort dus ook geen WhatsApp meer kunt gebruiken dan kun je daar op de volgende manier achterkomen:

 1. Ga naar de Instellingen op je Android-telefoon.
 2. Scroll omlaag totdat je de optie “Over deze telefoon” of iets vergelijkbaars vindt.
 3. Tik op de sectie waarin je informatie over de software of softwareversie kunt vinden, en zoek naar de “Android-versie.”

Meer van dit