HomeSmartphonesLet op! Als je dit merkt dan weet je dat iemand je...

Let op! Als je dit merkt dan weet je dat iemand je berichten op WhatsApp meeleest

Het is belangrijk om te weten of iemand jouw berichten op WhatsApp meeleest. WhatsApp is ’s werelds meest gebruikte chatservice en daarom is het heel belangrijk dat de app goed beveiligd is. De meeste mensen gebruiken het gewoon voor huis-tuin-en-keuken gesprekjes, maar er zijn ook mensen die er hun hele hebben en houwen in hebben getypt.

Gevoelige informatie

Er zijn een hele hoop mensen die gevoelige informatie in WhatsApp hebben staan. Zo worden er Netflix wachtwoorden gedeeld, tweestapsverificatie codes om ergens in te loggen, maar ook iemands diepste geheimen. Om die reden is WhatsApp een populair doelwit van hackers, die uit zijn op een flinke buit.

Hoewel de chats vanuit WhatsApp zelf versleuteld zijn, is het wel mogelijk dat iemand toegang heeft tot de gesprekken. Diegene kan dan alles mee lezen en terugzoeken wat je zegt. Gelukkig zijn er een paar dingen om af en toe te doen om ervoor te zorgen dat er niemand met jouw informatie mee kan lezen. Dat meelezen gaat helaas allemaal een stuk makkelijker dan je denkt.

Zo weet je of iemand berichten op whatsapp meeleest

Er zijn bepaalde gebeurtenissen en tekens dat iemand jouw gesprekken mee kan lezen. In het geval van de politie of de overheid, zal je er niet zo gauw achter komen maar in het geval van een kwaadwillende hacker, zijn er wel wat puntjes die je in de gaten kunt houden. Hieronder staat een kleine opsomming van dingen, die je goed in de gaten moet houden.

zo weet je of men berichten op whatsapp meeleest

  1. Nieuwe apparaten op jouw lijst met verbonden apparaten: Via WebWhatsapp kun je jouw chat account op je pc gebruiken. Maar doordat je het daar gebruikt, loop je wel meer risico dat een ander het ook kan gebruiken. Om te kijken wie of wat er allemaal verbonden is, ga je naar de instellingen in de WhatsApp-app. Je tikt vervolgens op “Verbonden apparaten” en als je dan onbekende apparaten ziet staan, kan het zo zijn dat er iemand meeleest. Je kunt het apparaat selecteren en handmatig uitloggen.
  2. Ongewone veranderingen of activiteit: Als jouw profielfoto ineens veranderd is, of je info is veranderd, of er zijn chats gelezen die jij niet gelezen hebt. Wanneer je dit merkt is het slim om even grondig alles te verwijderen wat je niet meer nodig hebt.
  3. Trage prestaties: Als WhatsApp ineens een heel stuk trager werkt dan normaal, dan kan dit wijzen op de aanwezigheid van spyware of andere schadelijke software.

Iemand leest mee, wat nu?

Als je hebt gemerkt dat er iemand met jouw berichten op WhatsApp meeleest dan is het aan te raden om de volgende dingen te doen:

  1. Maak een back-up van belangrijke gegevens zoals foto’s en video’s.
  2. Verwijder de WhatsApp-app van je apparaat en doe een fabriek reset.
  3. Installeer WhatsApp opnieuw vanuit de originele appstore van je telefoon.
  4. Check ook of jouw computer misschien de reden is dat er iemand toegang heeft.

Meer van dit