HomeSmartphonesVanaf 2024 zullen iPhones geen WhatsApp meer gebruiken

Vanaf 2024 zullen iPhones geen WhatsApp meer gebruiken

Vanaf 2024 zullen iPhones geen WhatsApp meer gebruiken als het aan Apple ligt. Ze zijn namelijk hard bezig om aan hun berichtendienst te werken. Gratis berichten naar Android telefoons sturen is nu alleen mogelijk via een externe berichtendienst, terwijl een andere iPhone wel gratis te bereiken is. Daar willen ze wat aan gaan doen.

WhatsApp was broodnodig

Vroeger kostte het behoorlijk wat geld om een berichtje naar iemand te sturen. Voor 9 cent ofzo, kon je zon 200 tekens kwijt in een berichtje. WhatsApp maakte het gratis om berichten naar elkaar te sturen. Een dienst als WhatsApp was heel erg veel vraag naar in die tijd, en werd dus ook direct volledig in gebruik genomen.

Veel mensen in Nederland en Europa kunnen WhatsApp niet meer wegdenken maar in Amerika is het eigenlijk altijd overbodig geweest. Daar konden mensen namelijk wel gewoon gratis berichten naar elkaar sturen, en is WhatsApp nooit echt van de grond gekomen. Toch liepen ze ook daar aan tegen het feit dat communicatie tussen Apple en Android een probleem bleef

RCS Ondersteuning

Je kunt geen gratis berichten van Apple naar Android sturen omdat Apple de nieuwe berichtenstandaard maar niet overneemt. Google, de maker van Android, zeurt al jaren bij Apple om dat te doen, zodat de toestellen gratis met elkaar kunnen communiceren. Apple wilde daar nooit aan geloven maar nu ineens wel.

Doordat Apple de berichtenstandaard RCS nu ook gaat implementeren, zal WhatsApp dus behoorlijk overbodig gaan worden. Met de voornemens van WhatsApp om advertenties te gaan draaien, kan het zomaar zijn dat volgend jaar niemand meer WhatsApp gebruikt. Denk jij dat mensen vanaf 2024 geen WhatsApp meer zullen gebruiken, of zou het al te ver ingeburgerd zijn?

Meer van dit