HomeGadgetsMet een GaN charger ga je razendsnel van 0 naar 100

Met een GaN charger ga je razendsnel van 0 naar 100

Als je haast hebt en vergeten bent om je smartphone op te laden, dan wil je het liefste zo snel mogelijk je accu vol hebben. Helaas duurt het op zulke momenten een eeuwigheid voordat die procenten gaan stijgen. In het geval van een GaN charger is dat niet het geval. Deze lader is de superman onder de laders, want een GaN charger perst met full speed energie in je smartphone.

Wat is een GaN charger?

GaN staat voor ‘Gallium Nitride’. Dit is een halfgeleidermateriaal dat in de elektronica-industrie wordt gebruikt voor het maken van zeer hoogwaardige vermogenselektronica. Het draait allemaal over de snelheid van energieoverdracht. Normale laders zijn gemaakt met technologie dat is gebaseerd op silicium. Effectief, maar minder effectief dan Gallium Nitride, dat een betere begeleiding van energie heeft en minder verlies van warmte.

Het komt erop neer dat een GaN Charger energie efficiënter overdraagt dan een normale lader met silicium. Gallium Nitride is een materiaal dat kleiner is dan silicium, dus is het mogelijk om kleinere laders te maken. Een GaN charger is kleiner dan een reguliere lader, maar veel effectiever. Bovendien gaat er bij deze lader minder stroom verloren, waardoor je 40% minder stroom verbruikt tijdens het opladen van je smartphone of laptop.

Razendsnel opladen

Het lijkt er dus op dat een GaN charger de nieuwe supercharger is die andere laders ver achter zich laat. Vooraanstaande merken, zoals Apple, Samsung en Huawei maken al gebruik van deze techniek, en waarom niet? Er zitten alleen maar voordelen aan. De krachtige en toepasselijke term ‘power delivery’ wordt toegeschreven aan de eigenschappen van een GaN charger, dat nu nog alleen door grote merken wordt gebruikt.

Door een dergelijke lader standaard bij hun producten te verkopen kunnen grotere merken zich onderscheiden van de concurrent, want het is erg aantrekkelijk als je binnen een kort tijdsbestek de accu van je smartphone tot 100% kan laden.

De GaN charger is de toekomst van de opladers vanwege de hoge efficiëntie. Je kunt tijd niet kopen, maar het kopen van een GaN charger komt wel heel dicht in de buurt. Je hoeft met zo´n oplader namelijk nooit meer te wachten.

Meer van dit