HomeSmartphonesWhatsApp lanceert omstreden functie voor vreemdgangers in chats

WhatsApp lanceert omstreden functie voor vreemdgangers in chats

WhatsApp-gebruikers die waarde aan hun privacy hechten kunnen opgelucht ademhalen, want de berichtendienst lanceert binnenkort een handige functie. Je kunt binnenkort namelijk gebruik maken van ‘chatvergrendeling’. Een gesprek met je buitenvrouw of tuinman kan dan in een aparte map worden gezet, die alleen door middel van Face ID of Touch ID kan worden geopend.

Functie voor vreemdgangers

De nieuwe functie is met ‘het oog op privacy’ in het leven geroepen. Je kunt de chat met een contact vergrendelen en in een aparte map zetten. De inhoud van de chat wordt ook verborgen in de meldingen (pop-ups) in je scherm. Je kunt dus samen met je vriendin een bruidsjurk op je mobiel uitzoeken terwijl jouw andere vriendin een app stuurt. Ten eerste is dat erg handig, en ten tweede scheelt dat een hoop ruzie, want dat wil je natuurlijk voorkomen in een relatie.

De nieuwe functie van WhatsApp is omstreden, maar wordt aan de andere kant ook toegejuicht. Mark Zuckerberg weet de nieuwe functie subtiel te omschrijven als een feature die je kunt gebruiken om ‘geheime sausrecepten’ en ‘fight clubs’ te bespreken. Gepassioneerde creatievelingen weten wel beter. Vanaf nu kun je lachend je smartphone aan je vriendin geven als ze ‘per ongeluk haar mobiel is vergeten om iets op te zoeken’.

Nog meer functies van WhatsApp

Denk je dat dit alles is? Nope. De berichtendienst rolt binnen afzienbare tijd nog meer functies uit die jouw privacy garanderen. Je kunt binnenkort namelijk ook aangepaste wachtwoorden voor afzonderlijke chats creëren. Een uniek wachtwoord dat niet hetzelfde is als de inlog van je mobiele telefoon. Zelfs als je vriendin bij de CIA werkt zal ze jouw telefoon niet kunnen kraken. Alle credits gaan naar Mark.

Als je ziet dat je vriendin een dergelijke chat van WhatsAapp in een geheime map heeft, dan weet je genoeg. Misschien heeft ze dan een geheim sausrecept opgeslagen, maar dan zou je binnenkort een tongstrelend gerecht op je bord kunnen verwachten, toch? Enfin: deze functie is een streling voor je privacy, want WhatsApp heeft dat hoog in het vaandel staan. De ‘locked chats’ functie is binnenkort beschikbaar.

Meer van dit