HomeTechGoogle search komt met deze nieuwe functies

Google search komt met deze nieuwe functies

We zoeken allemaal vrijwel dagelijks iets op op de website van Google Search. Of het nou om een website gaat, een vertaling, of de naam van een sterrenrestaurant, Google Search is je vriend. De zoekmachine is continue in ontwikkeling, en krijgt er binnenkort een aantal leuke functies bij. Wij gaan deze functies even nader bekijken.

Nieuwe functies in Google Search

De meeste mensen zoeken informatie via Google Search op met hun smartphone. Het is dus logisch dat Google een functie in gaat voeren waarmee websites die mobielvriendelijk zijn hoger in de lijst komen te staan. Ook als een gebruiker zoekt naar de reviews van een bedrijf zullen de meer kwalitatief gevonden reviews als eerste in beeld verschijnen. Zo krijg je de beste kwaliteit van je zoekopdracht meteen in beeld als je ergens naar zoekt.

Er zijn echter nog meer opvallende updates die Google Search in een aankomende periode uit gaat rollen. De meest opvallende is de uitgebreide multisearch functie. Daarmee kun je beeld en tekst tegelijk opzoeken. Deze normale functie bestaat al, maar zal worden uitgebreid naar de ‘multisearch near me’ functie. Als je na de zoekopdracht ‘near me’ invoert dan krijg je lokale zaken die bij jou in de buurt zitten, zoals een restaurant of kledingwinkel.

google

Google Search en adviserende resultaten

Danny Sullivan, de PR-verantwoordelijke achter Google Search zegt dat er dagelijks duizenden kleine updates worden uitgevoerd, maar dat de bovenstaande update het gebruiksgemak nog meer verbetert. Een andere functie is de ‘real persons’ functie. De bijbehorende functie heeft ‘Discussions and forums’. Deze functie zorgt ervoor dat je zo min mogelijk te maken krijgt met artificiële intelligentie bij een bepaalde vraag.

Nu is het nog zo dat je vaak te maken krijgt met het antwoord van een robot of een verwijzing naar een website als je een vraag invoert. De bovenstaande functie moet ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk te maken krijgt met antwoorden van echte mensen, zoals deze zijn ingevoerd in bijvoorbeeld forums en anders posts waarin echte mensen hebben gereageerd. Wanneer de bovenstaande functies van Google worden ingevoerd is vooralsnog niet bekendgemaakt.

google search features

Meer van dit