HomeSmartphonesGoogle Wallet is nu in Nederland: dit zijn de handige features

Google Wallet is nu in Nederland: dit zijn de handige features

Het hebben van een dikke portemonnee wil iedereen wel, behalve als de dikte wordt veroorzaakt door vele pasjes, zoals bankpassen, sportpassen, spaarpassen, etc. Daarnaast is een dikke portemonnee makkelijk te rollen. Google heeft een app ontwikkeld waardoor je al deze pasjes weg kunt gooien, want met Google Wallet heb je al jouw pasjes met een druk op de knop binnen handbereik.

Google Wallet

Google had al beloofd dat de Wallet eraan zat te komen, maar we moesten er nog even op wachten voordat de app in ons land beschikbaar zou zijn. Dat is nu het geval. Google Wallet is een portemonnee in alle denkbare vormen. Je kunt alle denkbare passen in de Wallet plaatsen, zoals creditcards en betaalpassen. deze hoeven niet van dezelfde bank te zijn, wat handig is.

Ook klantenkaarten, zoals die van de Hema, een cadeaukaart van de Bruna of de supermarkt, en jouw OV-chipkaart kun je allemaal kwijt in deze handige app. Je kunt de passen met een druk op de knop tevoorschijn halen en gebruiken naar wens. Google Wallet creëert ruimte in elke zin van het woord, want een portemonnee wordt door deze app overbodig.

De digitale portemonnee is handig te bedienen

Google Wallet creëert ook ruimte in je smartphone, want je hoeft niet meer van elke afzonderlijke winkel een app te downloaden om een klantenkaart te kunnen gebruiken. Het is echter wel zo dat je dan geen meldingen van aanbiedingen meer in je telefoon te zien krijgt, maar je krijgt er wel een schonere en meer opgeruimde telefoon voor terug. Als je iets wilt toevoegen dan druk je op de knop ’toevoegen aan Wallet’ waarna je simpelweg de gewenste kaart kunt invoeren.

Als je een kaart van je bank toe wil voegen dan kun je dit doen via internetbankieren, dat is een veilige optie dat Google heeft ingevoerd toen ze de app ontwikkelden. Het is zelfs mogelijk om treinkaartjes, concertkaartjes en andere digitale toegangsbewijzen toe te voegen. Je moet er wel op letten dat het icoontje van Google Wallet op het betaalapparaat staat, of het icoontje van contactloos betalen.

Google account voor Google Wallet

Je moet uiteraard wel een Google account aanmaken voordat je Google Wallet kunt gebruiken. je mag de app ook niet gebruiken als je jonger bent dan 16 jaar. Het is ook noodzakelijk dat je een Android-smartphone hebt die NFC-ondersteuning heeft, anders werkt de Wallet niet. Het kan zijn dat je de app al op je telefoon hebt staan als je voorheen gebruik maakte van Google Pay. Deze moet je dan updaten, want Google heeft dit nu dus veranderd in Google Wallet.

We hebben hieronder een Youtube-filmpje geplaatst waarin nog haarfijn wordt uitgelegd wat de voordelen zijn van Google Wallet. je hebt nu eenmaal geen fysieke portemonnee meer nodig, en is bovendien een stuk veiliger. de app is te downloaden in Google Play. Vooralsnog ligt de focus van de app op betalen, maar het tech-bedrijf blijft verder ontwikkelen om het meeste uit Google Wallet te kunnen halen.

Meer van dit