HomeTechTikkie lanceert app voor bedrijven

Tikkie lanceert app voor bedrijven

Betaaldienst Tikkie is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. We maken massaal gebruik van de betaaldienst als we een biertje betalen, iets van Marktplaats kopen, of als we de rekening in een restaurant delen. De dienst was tot nu toe handig voor particulieren, maar niet voor zakelijke transacties. Daar gaat het bedrijf nu verandering in brengen door de Tikkie Zakelijk-app te lanceren.

Zakelijke transacties

Bedrijven konden al via de normale app een betaalverzoek sturen, maar dat ging niet altijd even vlot. Met een aparte app voor zakelijke transacties wil het bedrijf het aantrekkelijker maken voor bedrijven om Tikkie te gebruiken. ‘De nieuwe app is sneller en functioneler’, aldus de betaaldienst. De Tikkie Zakelijk-app gaat 5 euro per maand kosten, daarmee krijgen ze een uitgebreid pakket aangeboden.

Zo is het mogelijk om met de Tikkie Zakelijk-app betaalverzoeken naar meerdere klanten te versturen. Twintig verzoeken tegelijk valt binnen het pakket, alles daarboven kost per Tikkie tussen de 0,15 en 0,25 euro extra. Deze extra commissie hangt een beetje af van de hoeveelheid Tikkies het betreffende bedrijf maandelijks verstuurt. Het bedrijf ziet meteen welke Tikkies zijn voldaan en welke er nog moeten worden betaald.

Tikkie Zakelijk-app

Particulieren kunnen al lang gebruik maken van de handige app, die door ABN AMRO is ontworpen. De bank registreert de betalingen en verwerkt deze vaak binnen 24 uur. De gemiddelde Tikkie van particulieren varieert tussen de 10 en 30 euro. Bij zakelijke transacties is dit hoger, dus is de zakelijke app daarop afgesteld. Het streven van de bank is een zo snel mogelijke afwikkeling van de transactie.

De gemiddelde Tikkie die zakelijk wordt verstuurd ligt gemiddeld rond de 80 euro. De bank zegt dat zakelijke betalingen sneller worden voldaan, in ieder geval binnen 24 uur, wat in 80 procent van de gevallen gebeurt. Tikkie Zakelijk kan dit percentage dus per twintig transacties tegelijk verwerken. De app wordt binnen korte termijn uitgerold, de bank heeft echter nog geen exacte datum gegeven.

Meer van dit