HomeTechCryptoHelium mining is crypto minen vanuit je slaapkamer

Helium mining is crypto minen vanuit je slaapkamer

Helium mining, wat is dat? Iedereen die een beetje in cryptocurrency is geïnteresseerd, of misschien wel heeft geïnvesteerd in crypto, heeft zonder twijfel gehoord van ‘crypto-mining’. De meest bekende vormen zijn het minen van bitcoin en ethereum. Er is echter een crypto die je een stuk makkelijker kunt minen, en het is een geniaal project waar je simpelweg vanuit huis deel van uit kan maken. We gaan in dit artikel wat dieper in op Helium mining.

Wat is Helium (HNT)?

Helium is een uniek project dat veel verschilt met de reguliere (en meest onbereikbare) vorm van crypto-mining. Sinds de Ethereum Merge is het niet meer mogelijk om ethereum te minen met proof-of-work (POW). Crypto-reus Bitcoin wordt nog wel op basis van POW gemined, maar dat vergt heel veel hardware en rekenkracht, en daarnaast heel veel energie. Maar wat als je die hardware en energie zou kunnen verdelen tussen talloze miners die met elkaar in verbinding staan?

Dat is exact wat Helium is. Een project dat mogelijk is door het revolutionaire Internet of Things (IoT) systeem. Dit systeem werkt op het LoRaWAN netwerk. Een gedecentraliseerd netwerk dat gebruikt maakt van een blockchain. Simpel gezegd kan er op een relatief goedkope manier HNT worden gemined omdat het open source-netwerk mogelijk maakt dat apparaten met elkaar communiceren. Al deze apparaten minen kleine stukjes Helium. De huidige koers van HNT is te vinden op website Coinmarketcap.

Helium mining

Door het bovengenoemde gedecentraliseerde open-source netwerk is het mogelijk om te bouwen aan een openbaar netwerk dat wereldwijd verbonden is, zoals een gigantische elektronische onzichtbare spinnenweb. Ondertussen kun je automatisch en passief de Helium-coin (HNT) minen. Dat werkt als volgt; jij sluit een hotspot aan in je huis (een kastje), dat je op je vensterbank zet of buiten aan de muur hangt. Vanaf dat moment help je mee aan de open-source verbinding van het Helium-project.

Jouw hotspot geeft kilometers aan dekking. Zo zijn er wereldwijd miljoenen gebruikers die op globaal niveau meewerken aan het realiseren van een wereldwijde draadloze dekking. Doordat er zoveel gebruikers zijn, heeft iedereen een klein stukje hardware in huis waarmee Helium wordt gemined terwijl het project zelf wordt uitgerold. Jij verdient dus passief inkomen door een hotspot van het netwerk te zijn.

Passief inkomen

Je genereert dus passief inkomen door HNT te minen terwijl je jouw steentje bijdraagt aan het vergroten van het openbare netwerk van het project Helium. Hoeveel coins je per dag kunt minen hangt een beetje af aan je woonplaats en hoeveel hotspots er in jouw buurt zijn (collega-miners). De verzamelde coins kun je vervolgens veilig op een hardware-wallet zetten, zoals een Ledger.

Helium mining is een revolutionaire manier om passief inkomen te verdienen. Je hoeft er alleen maar een kastje voor aan te schaffen. Doe wel goed onderzoek naar de verkopers, want er zijn oplichters die gebruik maken van dit innovatieve idee. Als je op zoek bent naar zo’n helium miner dan kun je er al heel gemakkelijk en betrouwbaar één kopen op bol.com Op de website Heliumminers kun je in contact komen met andere miners voor meer informatie.

Meer van dit