HomeTechCryptoGrootste bank van Amerika adviseert investeerders om crypto te verkopen

Grootste bank van Amerika adviseert investeerders om crypto te verkopen

De grootste Amerikaanse bank, JPMorgan, heeft onlangs een opmerkelijk advies gegeven aan investeerders die hun geld in cryptocurrency hebben zitten. De analisten van de bank adviseren beleggers om op dit moment alleen te investeren in waardevaste assets, zoals edelmetalen, exclusieve horloges en diamanten. Wij doken even in dit plotselinge advies.

Waarde van crypto gaat nog meer zakken

Op vrijdag 26 augustus verklaarde de voorzitter van de Federal Reserve dat de centrale bank de rente zal blijven verhogen om de inflatie in te dammen. Dit sloeg in als een bom bij investeerders. De aandelenmarkt zakte hierop flink in elkaar, en zorgde ervoor dat een snel herstel van de financiële markten vervloog. JPMorgan voorspelde hierop een langere periode van rode cijfers, en dat de bear market nog lang niet voorbij is.

De Federal Reserve boezemt investeerders al langer angst in. De inflatie in Amerika is boven de 9%, hierdoor dreigt een recessie, en dat is slecht nieuws voor de markten. Analisten van JPMorgan voorspellen een sombere periode, en adviseren investeerders om hoge risico’s te vermijden. De bank zegt echter wel dat de kans op herstel in 2023 groot is. De vraag is echter wanneer de bear market op zijn einde zal zijn. Investeerder David Hunter voorspelde eerder nog dat crypto flink ging stijgen.

crypto market

Veel crypto’s zullen verdwijnen

De CEO van de blockchain-divisie van de JPMorgan is kritisch als het gaat om het nut van de meeste beschikbare cryptocurrencies. Umar Farooq houdt de ontwikkelingen scherp in de gaten, en is van mening dat de meeste crypto’s geen nut hebben, en spoedig zullen verdwijnen. Hij zei in een seminar dat slechts een tiental tokens nuttig zijn, en de rest zal verdwijnen naarmate de bear market aanhoudt. Hij noemde deze tokens ‘rommel’.

Farooq zegt dat hij een realistische blik op de ontwikkelingen heeft, en verwacht dat grote bedrijven in de toekomst gebruik zullen maken van cryptocurrency waar potentie in zit. Volgens hem zit een geen use-case aan de meeste munten, dus zullen deze spoedig verdwijnen. Ondanks zijn negatieve uitspraken ziet hij wel een toekomst in het gebruik van crypto, en het nut van digitale valuta in de wereldwijde economie.

Gebrek aan regelgeving

Farooq sprak onlangs op een fintech (financiële technologie) festival in Singapore. Dit evenement werd georganiseerd door de centrale bank van het land, de Monetary Authority of Singapore (MAS). De bank wil dat Singapore voorop loopt in financiële innovatie, waaronder crypto, maar wil particulieren wel waarschuwen voor investeren tijdens deze bear market. Volgens Farooq is de use-case van cryptovaluta nog niet duidelijk naar voren gekomen.

De reden waarom dit zo is komt door een gebrek aan regelgeving en toezicht op de cryptomarkt. Hierdoor houden grote bedrijven zich afzijdig, en durven enkelen het aan om te werken met digitale valuta. Het feit dat de Federal Reserve bekend heeft gemaakt dat de rentes nog meer verhoogd zullen worden maakt het er niet aantrekkelijker op. We zullen deze bear market dus uit moeten zitten. Of het advies van JPMorgan moet worden opgevolgd is een keuze die de investeerder zelf moet maken.

Meer van dit