HomeTechGoogle I/O-event: concurrentie voor Apple AirTag met debuut eigen smart-tag

Google I/O-event: concurrentie voor Apple AirTag met debuut eigen smart-tag

Het duurt nog een aantal weken, maar Google zal op 10 mei van start gaan met het Google I/O-evenement, waarin het bedrijf nieuwe producten zal onthullen. Naar verluidt zal dit ook een item-tracker zijn die de strijd aan zal gaan met de AirTag van Apple en de SmartTag van Samsung. De tracker van Google moet nauwkeuriger worden dan de tags van alle concurrenten.

Google I/O-event verwachtingen

Naar verwachting zal de onthulling van de nieuwe Pixel-smartphones en de Pixel-tablet op het menu staan, en er zal naar alle waarschijnlijkheid ook een nieuwe rol worden weggelegd voor kunstmatige intelligentie. Google staat door de ontwikkelingen rondom AI flink onder druk, vooral nu Elon Musk heeft aangegeven te zullen starten met TruthGPT. Naar verwachting zal Google het publiek laten weten dat het bedrijf ook bezig is met het ontwikkelen van een dergelijk concept.

Een minder spectaculair onderwerp, maar niet minder belangrijk, zal naar verluidt de onthulling zijn van een eigen smart-tag. Google wil hiermee de strijd aangaan met bestaande smart-tags, zoals die van Apple en Samsung. Naar verwachting zal het bedrijf een tag op de markt brengen die gelijkenissen vertoont met de AirTag van Apple, omdat deze het meest nauwkeurig is.

Eigen Smart-tag

We baseren onze bevindingen op een rapport van Naver (even translate gebruiken), waarin staat dat het techbedrijf de concurrentie aan wil wakkeren door middel van het lanceren van een eigen smart-tag. Deze tags worden gebruikt om toezicht te houden op alles wat verplaatsbaar is, zoals koffers, scooters, auto’s en portefeuilles. Door deze tags zijn objecten makkelijker te lokaliseren, en zijn bijvoorbeeld verloren koffers op het vliegveld makkelijk terug te vinden.

De smart-tag werd razend populair toen Apple de AirTag introduceerde. De tags werden massaal gebruikt in de zomerperiode toen het op de luchthavens een chaos was en veel bagage zoekraakte. De tags worden ook bekritiseerd, zo kunnen ze door stalkers worden ingezet, en maken autodieven er gebruik van om luxe auto’s te vinden. Google gaat uit van het positieve, en zal naar verluidt op 10 mei tijdens het Google I/O-event een eigen smart-tag onthullen.

Meer van dit