HomeTech5 handige tips waarmee je Gmail nog effectiever kunt gebruiken

5 handige tips waarmee je Gmail nog effectiever kunt gebruiken

Gmail is een van de meest gebruikte mailproviders ter wereld. De meeste mensen die je kent maken waarschijnlijk gebruik van Gmail, maar deze mensen zijn nog niet op de hoogte van een aantal functies waarmee ze nog sneller en effectiever gebruik kunnen maken van deze service. Met de onderstaande tips maak jij als een baas gebruik van deze e-maildienst, en werk je nog efficiënter.

1. Maak gebruik van templates

Als je vaak dezelfde mail verstuurt dan is het winst van tijd als je gebruikmaakt van templates. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is een template uit te zoeken, en wat kleine dingetjes te veranderen voordat je hem verstuurt. Dit scheelt een zee van tijd, want je hoeft geen complete mails meer te typen.

2. Voeg de ontvanger toe in je bericht

Als je een mail naar meerdere mensen wil versturen dan zul je dat op dit moment waarschijnlijk doen door de namen of adressen in het ‘ontvanger’ balkje te proppen. Dit is nergens voor nodig, want dat kan ook in het bericht worden gezet. Je voegt een ‘+’ toe, en begint met het schrijven van de naam van de ontvanger. Google zal dan vanzelf beschikbare opties in beeld brengen.

gmail tips

3. Je inbox sorteren in mappen

Ja, je kunt een mail zoeken door de naam te typen in de zoekbalk bovenin, dat klopt, maar het kan nog veel efficiënter. Het is namelijk mogelijk om je mails in mappen te bewaren. Zo blijf je het overzicht in je inbox houden, en kun je mails makkelijker terugvinden. De mails zijn makkelijk te verplaatsen door met je rechtermuisknop te klikken en de mail te verplaatsen naar een door jou aangemaakte map. Dat is mogelijk in de linkerkolom in je mail onder het kopje ‘meer’ en dan ‘categorieën’.

4. Open je agenda in Gmail

Een mail en een agenda gaan vaak hand-in-hand. Je kunt een afspraak erbij pakken, of noteren terwijl je ook je agenda in beeld hebt staan. Dat is wel zo handig. Je gaat simpelweg naar de verticale balk aan de rechterkant en klikt op het ‘agenda-icoontje’. Je agenda komt dan in beeld en kun je makkelijk een afspraak inplannen terwijl je gebruikmaakt van Gmail.

5. Gebruik add-ons

Als je add-ons gebruikt dan kun je Gmail naar een hoger niveau tillen. Je kunt door ze toe te voegen namelijk e-mails nog beter maken. In de webbrowser kun je een plusje in de verticale balk aan de rechterkant vinden. Als je daarop drukt, dan kun je zoeken naar een add-on die het beste bij jouw behoeftes past, zoals Zoom of DocuSign. Probeer de bovenstaande tips uit voor een snellere en betere ervaring met Gmail.

gmail handige tips

Meer van dit