HomeTechFacebook en Instagram laat nu hun gebruikers betalen: Dit zijn de kosten

Facebook en Instagram laat nu hun gebruikers betalen: Dit zijn de kosten

Als je dit artikel leest dan is de kans groot dat je van Facebook of Instagram afkomt. Dat kan nu nog gratis, maar straks kun je er ook voor gaan betalen. Meta heeft namelijk voor de twee platformen een abonnementsdienst. Deze komt vanaf morgen beschikbaar in de Europese Unie.

Scrollen zonder advertenties

Het is geen geheim dat Meta ontzettend veel geld binnen harkt met het verkopen van advertenties. Bedrijven besteden tegenwoordig zowat de helft van hun marketingbudget aan het bedrijf en Meta plaatst de ads dan ook maar al te graag in iedereens timeline. Dat liep zo de klauwen uit, dat mensen steeds minder tijd op de platforms door gingen brengen.

Omdat Meta uiteraard gewoon ongelofelijk wil geld wil blijven verdienen, hebben ze daar iets op bedacht. Men kan namelijk een maandelijks abonnement afsluiten bij het bedrijf, en krijgt dan geen enkele advertentie meer te zien. Het werkt een beetje zoals Netflix of Videoland, waarbij je dus gewoon van entertainment kunt genieten zonder ellenlange reclameblokken.

Kosten van de abonnementen

Op zowel Facebook als Instagram kost een advertentievrij abonnement 10 euro per maand. Het is wel slim om je dan te abonneren via de PC want als je dat via je telefoon doet dan komt er nog eens 3 euro administratiekosten bovenop. Gelukkig is het wel zo dat je maar één keer 10 euro hoeft te betalen en dat je dan op zowel Instagram als Facebook geen reclames meer ziet.

Meta zou Meta niet zijn als ze die ‘bundel’ niet tijdelijk zouden maken. Vanaf maart 2024 moet je namelijk gewoon per account betalen. Dan moet je echt per platform een betaalde service aangaan om de advertenties te ontwijken. Wie betaalt, zal geen reclames meer zien. Zou jij het er voor overhebben om geen reclames meer te zien op Facebook en Instagram?

Meer van dit